Ένας δημοσιογράφος και εικονολήπτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Canal 10 του Κανκούν, στο Μεξικό, δολοφονήθηκε την Τετάρτη, ανακοίνωσε το δίκτυο.

Ο θάνατος του δημοσιογράφου Χαβιέρ Ενρίκε Ροντρίγκες Βαλαδάρες ανεβάζει σε 8 τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από τις αρχές του 2018.

«Η οικογένεια του Χαβιέρ Ενρίκε ανακοίνωσε στον ιδιοκτήτη του Canal 10 ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε», αναφέρει το δίκτυο σε σύντομη ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης.

Ο δημοσιογράφος εκτός από εικονολήπτης έκανε συνεντεύξεις και ρεπορτάζ πάνω σε πολιτικά θέματα, διευκρίνισε το Canal 10, το οποίο έχει την έδρα του στο Κανκούν, στην πολιτεία Κιντάνα Ρόο.

Σύμφωνα με άλλα μέσα ενημέρωσης του Κανκούν, ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε μια από τις κύριες λεωφόρους της πόλης όταν δολοφονήθηκε.

Οι αρχές δεν έχουν προς το παρόν δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για τη δολοφονία αυτή.

Τρεις δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων ο Ροντρίγο Βαλαδάρες, έχουν δολοφονηθεί σε διάστημα τριών μηνών στην πολιτεία Κιντάνα Ρόο.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους. Το 2017, 17 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν ενώ από το 2000 ο απολογισμός αυτών που έχουν δολοφονηθεί ξεπερνάει τους 100, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης.