Σε σημαντικό αριθμό ελέγχων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παραεμπορίου, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην αγορά «Καπάνι», αλλά και σε επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, οι οποίες έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την εμπορία ενδυμάτων, προχώρησαν κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Μακεδονίας. Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 39 του Ν. 4155/2013, κατέσχεσαν και κατέστρεψαν άμεσα εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.ά.) τα οποία έφεραν σήματα γνωστών και επώνυμων εταιρειών. Σχηματίστηκαν πέντε επιμέρους δικογραφίες και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Επίσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 του Ν. 4144/2013 για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ολοκλήρωσαν 49 έλεγχους, από τους οποίους προέκυψαν 30 παραβάτες και διαπιστώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις.

Τέλος, πραγματοποίησαν με επιτυχία έλεγχους, στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (Ν.2121/1993), από τους οποίους προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοί του συνεχίζουν τις προσπάθειες τους κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Μακεδονίας, μετά τη στελέχωσή της με σημαντικό αριθμό νέων υπαλλήλων, υλοποιεί τον ετήσιο προγραμματισμό δράσεών της με αυξανόμενη ένταση, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές.