Η τεχνολογία στο αυτοκίνητο τρέχει με χίλια, με συστήματα που μπορούν πλέον, να αντικαθιστούν ακόμη και τον οδηγό πίσω από το τιμόνι, όπως αυτό της αυτόνομης οδήγησης που διαθέτουν – σε πολλά επίπεδα εξέλιξης – αρκετά σύγχρονα αυτοκίνητ.

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σύστημα, που συνδυάζεται με την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης,  παρουσίασε η Jaguar, με τα εικονικά μάτια που πήραν την θέση των φωτιστικών σωμάτων και μπορούν να βλέπουν στα …μάτια τον πεζό που ετοιμάζεται για παράδειγμα να διασχίσει τον δρόμο.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ένα ιδιαίτερα προηγμένο σε σχήμα κόνσεπτ μοντέλο, που θυμίζει διαστημικό όχημα και είναι κατασκευασμένο από την βρετανική φίρμα. Ειδικότερα, το σύστημα έχει τοποθετηεί στο κόνσεπτ μοντέλο με το όνομα JLR και όπως αναφέρει και η  Jaguar μπορεί να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη που πιθανόν να έχουν στο μέλλονοι πεζοί με την  αυτόνομη οδήγηση, μιας και ένα μεγάλο ποσοστό – έξι στους δέκα – δεν θα έχει εξοικειωθεί με τα αυτοκίνητα που θα έχουν την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, κοινώς, θα …τρέμουν όταν δεν θα βλέπουν τον παραδοσιακό οδηγό πίσω από το τιμόνι.

Έτσι, το σύστημα ουσιαστικά, θα κλείνει σχεδόν το μάτι στους πεζούς, ώστε να τους δείξει ότι έχουν γίνει αντιληπτοί από τον …αυτόματο πιλότο.