Σκηνικά που θα αναδεικνύουν παραστατικά τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς και «εκπλήξεις», θα περιλαμβάνουν οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζει για τις 7 και 8 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε την Τρίτη με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων, που θα έχουν ως σύνθημα "άδειασαν οι τσέπες μας και δημόσια υγεία δεν έχουμε". Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν η πρώτη στις 8 το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου με συγκέντρωση μπροστά στο Ιπποκράτειο και πορεία προς το ΥΜΑ-Θ και η δεύτερη την επόμενη ημέρα στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο του ευρύτερου συλλαλητηρίου με αφορμή τη ΔΕΘ.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ , Χρήστος Παπαναστάσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται με κύρια αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού, τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, ένταξη των εργαζομένων σε αυτά στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς επίσης και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, συμπλήρωσε:

«Ζητάμε οι δημόσιες δαπάνες υγείας από λιγότερο από 5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα να πάνε στο μέσο όρο της Ευρώπης που είναι 7,5%, να αναπληρωθεί το χαμένο -την περίοδο των μνημονίων- νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, που ανέρχεται σε 25.000 και κυρίως να ανανεωθεί και να συντηρηθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που οι ελλείψεις του στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, ζωές ασθενών. Το ΕΚΑΒ να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων καθώς επίσης να εκσυγχρονιστεί ο στόλος του ΕΚΑΒ που δυστυχώς πολλές φορές μένουν στο δρόμο από βλάβες αν και έχουν διακομιδές πολύ σοβαρών περιστατικών. Οι εργαζόμενοι στην υγεία δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι στο στόχαστρο για να επιτυγχάνονται τα υπερπλεονάσματα με περικοπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής απασχόλησης και η κυβέρνηση αρνείται να μας εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Εμείς αυτά δεν πρόκειται να τα δεχτούμε. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πάρα πολύ δυναμικές. Υπάρχουν και εκπλήξεις, θα το δείτε τότε, εκείνο το διήμερο στη ΔΕΘ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από