Την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens, της πρώτης μονάδας πολυτελείας της αλυσίδας Hyatt στην ελληνική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η Hyatt Hotels Corporation.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 115 και λειτούργησε από το 1983 έως το 2013 ως Athens Ledra Marriott. Τον Ιανουάριο του 2014 μετονομάστηκε σε Athens Ledra μέχρι το Μάιο του 2016, που διέκοψε τη λειτουργία του. Τον Ιούνιο του 2017 το ξενοδοχείο εξαγοράστηκε έναντι 33 εκατ. ευρώ από τον όμιλο της Hyatt.

Έπειτα από ριζική ανακαίνιση, το νέο πολυτελές ξενοδοχείο με την επωνυμία Grand Hyatt Athens, άρχισε να λειτουργεί και πάλι. Την διοίκησή του έχει αναλάβει η Kokari Limited/KNOSSIAN GROUP, ενώ την κατασκευή και διαμόρφωση επιμελήθηκε ο διεθνής όμιλος επένδυσης ακινήτων Henderson Park and Hines.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, «συνδυάζει μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική και πρωτοποριακό design, έχοντας σε κοντινή απόσταση το ιστορικό κέντρο της πόλης και τα καλύτερα εστιατόριά της».

Με έμφαση στην ελληνική κουλτούρα, τα 309 δωμάτια του Grand Hyatt Athens (38 εκ των οποίων είναι υπερπολυτελείς σουίτες) ενσωματώνουν στοιχεία που παραπέμπουν στην αρχαία Αθήνα. Μαζί με αυθεντικά έργα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το ξενοδοχείο αναδεικνύει επίσης το state of the art lobby που διαθέτει με το έκθεμα The Coin, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα αρχαία αθηναϊκά νομίσματα και αντιπροσωπεύει την ελληνική οικονομική ευμάρεια του 5ου αιώνα π.Χ. Ταυτόχρονα, το rooftop στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, φιλοξενεί το Penthouse Restaurant και μία εξωτερική πισίνα με θέα προς την Ακρόπολη.

«Η Αθήνα, κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη και επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη, συνδυάζει σήμερα περίτεχνα τη λαμπρότητα του πολιτισμικού της παρελθόντος σε μια πόλη γεμάτη γεύσεις, ρυθμό, μοντέρνα τέχνη και γοητεία», λέει ο κ. Νίκος Τρικουράκης, General Manager του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens και προσθέτει: «Το Grand Hyatt Athens θα προσφέρει στους επισκέπτες απαράμιλλες εμπειρίες φιλοξενίας και ποιότητας υπηρεσιών σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής, καινοτομίας και μίνιμαλ πολυτέλειας».

Η Hyatt Hotels Corporation, με έδρα το Σικάγο, είναι μια κορυφαία εταιρεία ξενοδοχειακών υπηρεσιών που διαθέτει 14 επιτυχημένα εμπορικά σήματα στο χαρτοφυλάκιό της. Την  31η Μαρτίου 2018, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιελάμβανε περισσότερα από 700 ακίνητα σε περισσότερες από 50 χώρες σε έξι ηπείρους.

Οι θυγατρικές της εταιρείας αναπτύσσουν, διαχειρίζονται και παρέχουν άδειες ή υπηρεσίες σε ξενοδοχεία, θέρετρα, branded κατοικίες, ιδιοκτησίες διακοπών, χώρους γυμναστικής και spa, όλα υπό την σκέπη των brands  Park Hyatt®, Miraval®, Grand Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Andaz®, Hyatt Centric®, The Unbound Collection by HyattTM, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt ZivaTM, Hyatt ZilaraTM, Hyatt Residence Club® και exhale®.

Από την άλλη πλευρά, η Kokari Limited είναι μέλος του ομίλου Γ. & Κ. Δασκαλαντωνάκης KNOSSIAN Group. Ο Όμιλος, ως διαχειριστής ξενοδοχειακών μονάδων, διαθέτει ένα εξαιρετικά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει από 4 έως 5 αστέρια και πολυτελή ακίνητα (μεταξύ των οποίων τα King George Palace Athens, Corfu Imperial, Mykonos Blue, Makedonia Palace) με πάνω από 40 ξενοδοχεία με περισσότερα από 10.000 δωμάτια στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με συνολική αξία που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.