Σε υποθαλάσσιο καλώδιο εντοπίστηκε τελικά η βλάβη που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση στην Ύδρα. Ο χρόνος για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ η υδροδότηση αποκαθίσταται με ρυθμούς χελώνας. Η οργή κατοίκων και τουριστών που έχουν έρθει αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα ξεχειλίζει ενώ με μηνύσεις απειλεί ο δήμαρχος Ύδρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης η υδροδότηση του νησιού αποκαθίσταται σταδιακά, αλλά με αργούς ρυθμούς. Παράλληλα, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το απόγευμα.

Ο κ. Κουκουδάκης ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Έχει ταλαιπωρηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού, οι επισκέπτες μας, μόλις τελειώσει αυτή η κρίση ο Δήμος μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να καταλογιστούν ευθύνες… Δε νοείται σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 2018 να υπάρχει βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και να θέλουμε 24 ώρες να την εντοπίσουμε και να ταλαιπωρείται ο κόσμος».

Από την πλευρά του, ο Διαχειριστής του συστήματος αναφέρει ότι στέλνει καράβι με γεννήτριες στο νησί. Η σύνδεση των γεννητριών με το δίκτυο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Το μπλακ άουτ έχει προκαλέσει αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, καταστηματάρχες, αλλά και στους τουρίστες του νησιού. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση είναι οργισμένοι καθώς τα προϊόντα τους έχουν χαλάσει μέσα στα ψυγεία…

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί θα επανέλθει περίπου στις 5 – 6μμ, με την τοποθέτηση των τριών γεννητριών που έφτασαν στην Ύδρα, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος οι τρεις γεννήτριες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για ρεύμα, αλλά και να εξασφαλίσουν την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, ώστε να αποκατασταθεί και η υδροδότηση της Ύδρας.

Επιπλέον σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το υποθαλάσσιο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί, ενώ εκτίμησε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα καθώς έχει εντοπιστεί κοντά στις ακτές του νησιού.

Η Υδρα, με 9.000 κόσμο λόγω Αυγούστου, έχει επιστρέψει στο παρελθόν, με πολλές δουλειές να διεκπεραιώνονται χειρόγραφα, ενώ για το νερό επιστρατεύτηκε υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Να σημειωθεί ότι το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση  από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το Δήμο Ύδρας της Περιφέρειας Αττικής, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018».

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ρεύμα παραμένει η Υδρα – Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης