«Σήμερα έφυγε από τη ζωή μία σπάνια προσωπικότητα, από τις πλέον εμβληματικές και χαρισματικές που ανέδειξε η χώρα μας, ένας Ευπατρίδης, ένας μεγάλος Οραματιστής και Δημιουργός με σημαντικότατη προσφορά στην Ιατρική, στην Ακαδημία Αθηνών και, γενικότερα, στην ελληνική κοινωνία: ο Καθηγητής Χειρουργικής και Ακαδημαϊκός Γρηγόριος Σκαλκέας, Ιδρυτής, Δημιουργός και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)», δήλωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Κουνάδης σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου δημοσίων σχέσεων , εθιμοτυπίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών.

«Μετά από μία μακρά και επώδυνη δοκιμασία, που αντιμετώπισε με ευψυχία και καρτερικότητα, άφησε την τελευταία του πνοή στο Αρεταίειο νοσοκομείο, σήμερα το μεσημέρι.

Εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών και του ΙΙΒΕΑΑ εκφράζω προς τους οικείους του και τους λοιπούς συγγενείς θερμότατα συλλυπητήρια και ευχές για την εξ  Ύψους παρηγορία , » δήλωσε ο κ. Κουνάδης.

Με βαθιά θλίψη οι Πρυτανικές Αρχές και η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ πληροφορήθηκαν την απώλεια του Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητή του ΕΚΠΑ Γρ. Σκαλκέα.

Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους του αείμνηστου Γρηγόρη Σκαλκέα.