Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής σκανδαλοθηρικής ταμπλόιντ National Enquirer δέχτηκε, με αντάλλαγμα την παροχή ασυλίας, να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την καταβολή χρημάτων σε δύο γυναίκες που φέρονται ότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή τους, μεταδίδουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διαβεβαίωσαν τον Ντέιβιντ Πέκερ, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου AMI που εκδίδει την εφημερίδα, ότι δεν θα διωχθεί ποινικά για τις πληροφορίες που θα τους παράσχει γύρω από τον Μάικλ Κόεν, τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρο, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στη συνέχεια και η εφημερίδα New York Times.

Ο Μάικλ Κόεν δήλωσε ενόρκως την Τρίτη ότι εξαγόρασε, κατ" εντολή του πολυεκατομμυριούχου πελάτη του, τη σιωπή των δύο γυναικών πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Είχε εξαγοράσει τα δικαιώματα

Η National Enquirer είχε δεχτεί να αγοράσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ιστορίας της μιας από τις δύο γυναίκες, της playmate Κάρεν ΜακΝτούγκαλ έναντι του ποσού των 150.000 δολαρίων.

Σε ηχογραφημένη συνομιλία, που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου, ακούγεται ο Κόεν να προτείνει στον Τραμπ να ιδρύσουν εταιρεία για να εξαγοράσουν τα δικαιώματα αυτά από τον όμιλο AMI.

Η συνομιλία ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, εν αγνοία του Τραμπ.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος την Τρίτη ενώπιον ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μανχάταν για φοροδιαφυγή και παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών.

Είπε επίσης ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και 150.000 δολάρια στη ΜακΝτούγκαλ με αντάλλαγμα τη σιωπή τους.