Μετά τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εκφράζει αντιρρήσεις για την κατάργηση της τρίτης βάρδιας στο Α΄ Τελωνείο εισαγωγών-εξαγωγών Θεσσαλονίκης.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει πως η εν λόγω απόφαση «ναρκοθετεί την αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού» και καλεί την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί και να πάρει αμέσως πίσω το «μαύρο» που έριξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην επιχειρηματικότητα και το εμπόριο της Βόρειας Ελλάδας και να δώσει σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους μια λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων».

«Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καταστήσει σαφές και εμπράκτως ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά για όλη τη χώρα. Ως εκ τούτου, όταν μια κυβέρνηση θέλει να επαίρεται ότι βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και τη βάζει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης δεν μπορεί με ανεκδιήγητες παρεμβάσεις να υποβαθμίζει αυτό τον πυλώνα, αντί να τον ενισχύει» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση οφείλει να βρίσκει λύσεις, που δεν υπονομεύουν την ανάπτυξη του τόπου και δεν εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και τις επενδύσεις, που τόσο έχουμε ανάγκη». «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δε θα επιτρέψει αυτό τον εμπαιγμό» καταλήγει.