Η αρμόδια διεύθυνση της ρωσικής προεδρίας, όπως απορρέει από τις σχετικές ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα των δημοσίων δαπανών, έχει ήδη επιλέξει την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του επιχρυσωμένου θόλου του Εθνικού Καπιτωλίου της Αβάνας, κόστους 642 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 8,5 εκ. ευρώ).

Η Αβάνα τον Νοέμβριο του 2019 θα γιορτάσει τα 500 χρόνια από την ίδρυση της. Στο Καπιτώλιο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1929, επί τριάντα χρόνια, μέχρι την νίκη της κουβανικής επανάστασης, συνεδρίαζε η βουλή. Από αρχιτεκτονικής απόψεως, έχει την ίδια ονομασία με το Καπιτώλιο που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, ωστόσο όπως λένε οι Κουβανοί ξεναγοί στην Αβάνα, το δικό τους Καπιτώλιο τους είναι πιο ψηλό.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του θόλου του Καπιτωλίου της Αβάνας θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση του έργου ξεκίνησε 15 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και η δεύτερη φάση από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο σε δηλώσεις που είχε κάνει το 2016 είχε πει ότι Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν στην ανακαίνιση του Καπιτωλίου της Αβάνας, στο οποίο συνεδριάζει η Εθνοσυνέλευση της Κούβας, επισημαίνοντας ότι οι κουβανοί κοινοβουλευτικοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν την συνδρομή των Ρώσων για την ανακαίνιση του Καπιτωλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από