Το Λετονικό δίδυμο του Ολυμπιακού πάτησε Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/8), προκειμένου να προσαρμοστούν και να ενταχθούν στην ομάδα του Ολυμπιακού για να αρχίσει η προετοιμασία των ερυθρόλευκων.

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που είμαι στον Ολυμπιακό και που θα αγωνιστώ μαζί με τον συμπαίκτη μου στην εθνική ομάδα, τον Γιάνις Στρέλιενκς. Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καιρό. Είναι κάτι ξεχωριστό. Δεν πίστευα πως θα συμβεί, αλλά είμαστε εδώ, θα αγωνιστούμε στην ίδια ομάδα και ελπίζω να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Η παρουσία του ήταν ένα πολύ σημαντικό δεδομένο. Υποθέτω πως είναι σπουδαίο που θα έχω δίπλα μου τον Γιάνις που ξέρει την ομάδα, παίζει ήδη εδώ και θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ γρηγορότερα. Τον ρώτησα μερικά πράγματα για την ζωή στην Ελλάδα, αλλά μετά κοιμηθήκαμε. Η σεζόν θα είναι μεγάλη, οπότε έχουμε καιρό για να μιλήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Τίμα, για να συνεχίσει μιλώντας για το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του…

«Εξαρτάται από το τι ζητάει ο προπονητής. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στην άμυνα και στην επίθεση. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στο παρκέ. Όλα θα εξαρτηθούν από τι θα ζητήσει ο προπονητής. Θα δούμε, θα αρχίσουμε την προετοιμασία σε λίγες ημέρες και είμαι πολύ ενθουσιασμένος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο του Ολυμπιακού…

«Πάντα οι παίκτες παίρνουν ένα είδος ώθησης από τους φιλάθλους. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι εκπληκτική. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για αγωνίζεσαι. Εδώ υπάρχουν οι καλύτεροι φίλαθλοι και είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

Από την άλλη, ο… παλιός και πιο άνετος Γιάνις Στρέλνιεκς, ήταν πιο λακωνικός μπροστά από τις κάμερες δηλώνοντας:

«Η ομάδα είναι διαφορετική. Ανυπομονώ να αρχίσουμε την δουλειά. Με τον Γιάνις γνωριζόμαστε πολύ καιρό και θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι πολύ καλός παίκτης, καλός χαρακτήρας και τον χρειαζόμαστε. Θα τα πάει καλά και θα μας βοηθήσει».

Και Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να… υποδεχτεί και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ που επιστρέφει Ελλάδα για την έναρξη της προετοιμασίας της νέας σεζόν. Ο σέντερ του Ολυμπιακού ανέβασε στο instagram τα εισιτήρια της επιστροφής του.