Μια συγκλονιστική ιστορία από τις ημέρες του εγκλεισμού των Δημήτρη Κούκλατζη και Αγγελου Μητρετώδη στις φυλακές Αδριανούπολης, περιγράφει δημοσίευμα του thrakinews.

Ο Μητρετώδη είχε μια απαίτηση που θα έπρεπε να έχει κάθε Ελληνας αξιωματικός και την είπε στη μητέρα τους. Ο ανθυπολοχαγός ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε για 5,5 μήνες στις τουρκικές φυλακές, από τις πρώτες μέρες που τα πράγματα είχαν πάρει άσχημη τροπή και όλα έδειχναν ότι η κράτησή του με τον Δημήτρη Κούκλατζη θα ήταν ίσως και πολύμηνη, ζήτησε από την μητέρα του, να μην παρακαλέσει κανέναν και με κανέναν τρόπο για την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νεαρός ανθυπολοχαγός, αλλά και μοναχοπαίδι οικογένειας, στάθηκε στο ύψος του. Προτίμησε να παραμείνει για άγνωστο χρονικό διάστημα στη φυλακή παρά να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη κίνηση, που και δικαιολογημένη και επιθυμητή θα ήταν από την πλευρά της οικογένειάς του και ειδικά της μητέρας του.

Η μητέρα του Άγγελου Μητρετώδη όχι μόνο σεβάστηκε την επιθυμία του γιου της, αλλά επέμεινε σ” αυτή μέχρι τέλους.
Το thraki Νεα, έμαθε για την απαίτηση του νεαρού ανθυπολοχαγού, όταν πολιτικός συναντήθηκε με τις δύο οικογένειες στην Ορεστιάδα και πρότεινε στις δύο μητέρες να στείλουν επιστολή στη σύζυγο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοάν, Εμινέ, απευθυνόμενες στην Εμινέ Ερντοάν ως μάνα προς μάνα. Η απάντηση της μητέρας του Άγγελου Μητρετώδη ήταν άμεση και απέκλεισε κάθε τέτοιο ή παρόμοιο ενδεχόμενο.
«Ο γιος μου μου είπε να μην παρακαλέσω κανέναν» και η συζήτηση έκλεισε.