Ένα οδηγός φορτηγού σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την κατάρρευση της μοιραίας γέφυρας στη Γένοβα.

Ο 37χρονος, ο οποίος εργαζόταν στην συγκεκριμένα εταιρείας, έκοψε ταχύτητα όταν τον προσπέρασε ένα άλλο αυτοκίνητο. Η βροχή δεν άφηνε περιθώρια για απότομα φρεναρίσματα και έτσι ο οδηγός κράτησε μεγάλη απόσταση από το μπροστινό του αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας.

Αυτή η απόσταση ήταν που του έσωσε τη ζωή. Το φορτηγό ταξίδευε προς τη Γένοβα από το Σαβόνα και λίγα μέτρα αφού είχε φτάσει στη γέφυρα ο οδηγός του είδε ένα αυτοκίνητο να το προσπερνάει.

«Έβρεχε, έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε, έκοψα ταχύτητα για να κρατήσω μια ορισμένη απόσταση, επειδή το φρενάρισμα με την βροχή ήταν αδύνατο και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Δεν μπορούσες να δεις και πολλά» αναφέρει ο ίδιος συγκλονισμένος.

«Κάποια στιγμή τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Σαν να είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τον πυλώνα της γέφυρας να πέφτει. Φρέναρα. Όχι μόνο φρέναρα, κάρφωσα τα πόδια μου στο φρένο για να σταματήσει το φορτηγό. Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση».

Περίπου 12 μέτρα διέσχισε το φορτηγό προς τα πίσω όταν ο οδηγός του κατάλαβε πως η γέφυρα κατέρρευσε και πετάχτηκε έξω από το όχημα και άρχισε να τρέχει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από