Υπό επίσημη έρευνα τέθηκαν δύο γερμανοί υπηκόοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διαχειρίζονταν θερινή κατασκήνωση στη νότιο Γαλλία χωρίς άδεια, έπειτα από τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταστροφές στον χώρο και τον τραυματισμό πολλών παιδιών, ένω ένας άνδρας παραμένει αγνοούμενος.

Τοπικός εισαγγελέας δήλωσε το Σάββατο ότι οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ακούσια πρόκληση τραυματισμών και για έκθεση ανθρωπίνων ζωών σε κίνδυνο καθώς και για κατασκευή εγκαταστάσεων κατασκήνωσης χωρίς άδεια.

Οι διασώστες απομάκρυναν περισσότερους από 180 ανθρώπους από τον χώρο, στο Σεν-Ζιλιέν-ντε-Πεϊρολά, βορείως της Αβινιόν, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές της που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Δύτες δεν έχουν ακόμη εντοπίσει έναν 66χρονο παραθεριστή, ο οποίος κατέφυγε στο τροχόσπιτό του για να γλιτώσει από το φουσκωμένο ποτάμι, και προφανώς παρασύρθηκε.
Οι δικηγόροι και των δύο ανδρών δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η κατασκήνωση βρισκόταν σε ζώνη υψηλού κινδύνου πλημμυρών και ότι το δημαρχείο είχε ενημερώσει τους ιδιοκτήτες γι αυτό και για τον κίνδυνο που υπήρχε», δήλωσε ο Ερίκ Μορέλ, ο εισαγγελέας της Νιμ.

«Την ίδια την ημέρα του συμβάντος, το δημαρχείο ανέφερε και πάλι τον άμεσο κίνδυνο και εκείνοι δεν εκκένωσαν τον χώρο, σε αντίθεση με άλλες γειτονικές κατασκηνώσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.
Με βάση το νομικό σύστημα της Γαλλίας, δεν γίνεται να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος κάποιου υπόπτου αν δεν παραπεμφθεί σε δίκη. Η σημερινή απόφαση του δικαστή θέτει τους δύο άνδρες ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό.