«Σέντρα» στη νέα σεζόν για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται στο Καραΐσκάκη (21:00) τη Λουκέρνη στα πλαίσια του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για την 3η προκριματική φάση του Europa League.

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι είναι το φαβορί, ωστόσο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Ο αγώνας γίνεται σε μια νοκ-άουτ σειρά και εάν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή, ελλοχεύει κίνδυνος σοβαρής «ζημιάς», κάτι που θέλει σίγουρα να αποφύγει Πέδρο Μαρτίνς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει εδώ και σχεδόν 10 ημέρες ποια 11άδα θα χρησιμοποιήσει κόντρα στους Ελβετούς, τη δοκιμάζει-ετοιμάζει διαρκώς το τελευταίο διάστημα και αυτή την 11άδα θα δούμε και το βράδυ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η 11άδα της αναμέτρησης με τη Λεγκανές δεν θα αλλάξει, παρά τις όποιες δοκιμές έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Πορτογάλος. Ούτε ο ίδιος άλλαξε κάτι, άλλωστε, επιλέγοντας απλώς κάποιες δοκιμές με τον Τοροσίδη, τον Μεριά και τον Βρουσάι, οι οποίες, όμως, δεν θα εφαρμοστούν από την αρχή. Διότι η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείτε εκτός (πολύ) συγκλονιστικού απροόπτου από τους: Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Καμαρά, Μποχαλάκη, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο, Φορτούνη και Γκερέρο.

Αυτούς τους 11 δοκίμασε και χθες, Τετάρτη, ο Μαρτίνς, με αυτούς έκανε την τακτική, με αυτούς και τη δουλειά στις στημένες φάσεις. Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι ο Πορτογάλος δούλεψε σε μια σειρά από διαφορετικές συνθήκες που μπορεί να προκύψουν μέσα στον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πιέσει. Αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Διότι το βασικό ζητούμενο για τον προπονητή του είναι να πιέσει σωστά και κυρίως να «χτίσει» με σωστό τρόπο τις επιθέσεις του και να βρει δρόμους προς τα δίχτυα της Λουκέρνης. Με την ανάπτυξη να είναι το βασικό κομμάτι της τακτικής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Λουκέρνη, τώρα το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας του Ρενέ Βάιλερ είναι το γεμάτο βαθιές μπαλιές παιχνίδι της. Μάλιστα, ο βασικός τρόπος ανάπτυξής της είναι από τα άκρα. Με τους δύο εξτρέμ και τους μπακ να κάνουν σέντρες από… κάθε σημείο το γηπέδου, σημαδεύοντας κατά βάση το δεύτερο δοκάρι, όπου βρίσκεται συνήθως ένας από τους πανύψηλους επιθετικούς που διαθέτει η Λουκέρνη!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει σε όλες τις λεπτομέρειες και το μεσημέρι θα δείξει και βίντεο στους παίκτες του, ώστε να εξηγήσει τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν στο παιχνίδι. Βίντεο που θα είναι το δεύτερο, μετά το πρόσφατο, με την παίκτη προς παίκτη ανάλυση.