Συναγερμός σήμανε στο θέρετρο Μαρσα Αλάμ στην Αίγυπτο, όταν καρχαρίας επιτέθηκε σε Τσέχο τουρίστα και τον κατασπάραξε, το πρώτο αιματηρό περιστατικό με επίθεση καρχαρία στην Αίγυπτο εδώ και τρία χρόνια, όταν μια Γερμανίδα έχασε τη ζωή της από επίθεση καρχαρία.

Το θύμα κολυμπούσε ανοικτά της ακτής στην Ερυθρά Θάλασσα, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον καρχαρία, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν χαρακτηριστικά ότι η επίθεση ήταν τόσο βίαιη ώστε μόνο ορισμένα κομμάτια από τη σορό του άτυχου τουρίστα, εκβράστηκαν στην ακτή.

Ο Τσέχος τουρίστας παραθέριζε στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό με την οικογένειά, του η οποία έχει επιστρέψει στο μεταξύ συντετριμμένη στην Τσεχία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook μια μακάβρια ανακοίνωση, όπου περιέγραφε λεπτομερώς τις συνθήκες της επίθεσης, αλλά στη συνέχεια την διέγραψε, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Αλ Μαλ. Οι αιγυπτιακές Αρχές αντιδρούν με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ο,τιδήποτε μπορεί να εκληφθεί ως απειλή για την ζωτικής σημασίας για την οικονομία τους τουριστική βιομηχανία, που εμφανίζει φέτος σημάδια ανάκαμψης.