«Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει στη Μεσόγειο» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόθεσή του για έναρξη γεωτρήσεων, ενώ ανακοίνωσε τη μίσθωση δεύτερου γεωτρύπανου.

«Ξεκινώντας γεωτρήσεις στα βαθιά και ρηχά νερά της Μεσογείου δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τι θα κάνει η Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», είπε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά και τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο Ερντογάν υποσχέθηκε «τριπλασιασμό των προσπαθειών» ώστε να «μεγιστοποιηθεί το κέρδος από τα αποθέματα υδρογονανθράκων».

Την περασμένη Παρασκευή, ο τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου δράσεων για τις 100 ημέρες της κυβέρνησής του, γνωστοποίησε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να στείλει δεύτερο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο για αναζήτηση υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με το δίκτυο NTV, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή της Μεσογείου, αναφορά που παραπέμπει σε διεκδικήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.