Ο Αρτούρο Βιδάλ είναι και επίσημα παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Χιλιανός μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους μπλαουγκράνα, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει για τη μεταγραφή με την Μπάγερν.

«Είμαι χαρούμενος που εντάσσομαι στη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο» δήλωσε ο Χιλιανός διεθνής μετά την υπογραφή του συμβολαίου του. Στη συνέχεια ο παίκτης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και πόζαρε για τις καθιερωμένες φωτογραφίες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ακολούθησε η παρουσίασή του στο «Καμπ Νου». Πριν υπογράψει, υποβλήθηκε σε λεπτομερή ιατρικό έλεγχο στο γόνατο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχει αναρρώσει πλήρως μετά τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε την περυσινή σεζόν.

Στην διάρκεια της παρουσίασής του ο Βιδάλ δήλωσε ότι ανεβαίνει επίπεδο στην καριέρα του, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να κατακτήσει τρία Champions League στα ισάριθμα χρόνια του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα. «Το να έρθω στην Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο βήμα από την Μπάγερν» δήλωσε ο 31 ετών άσος και συνέχισε: «Ελπίζω να είμαι μια προσθήκη που θα μπορέσει να βοηθήσει να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους. Με την αυτοπεποίθηση που μου έδωσε ο κόσμος, θέλω να κατακτήσω τα πάντα. Στα 15 μου υποσχέθηκα στη μητέρα μου ότι θα γινόμουν ένας από τους καλύτερους. Έχω παίξει για πολλές ομάδες και τώρα έρχομαι στην καλύτερη στον κόσμο».

Πάντως, το Champions League φαίνεται να είναι ο μεγάλος… πόθος του Βιδάλ, καθώς δεν το έχει κατακτήσει ποτέ. Το 2015 έφτασε με τη Γιουβέντους στον τελικό, αλλά ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα, ενώ την τελευταία τριετία ο τίτλος κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απέκλεισε δις τον Χιλιανό, όταν αγωνιζόταν στην Μπάγερν Μονάχου. «Δεν έχω να κλείσω λογαριασμούς με οποιονδήποτε, απλά τον στόχο μου, ο οποίος είναι να κατακτήσω το Champions League, όχι να κλείσω λογαριασμούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης» είπε ο Βιδάλ και υπογράμμισε: «Ελπίζω να κατακτήσω τρία Champions League στα τρία χρόνια που θα βρίσκομαι εδώ».