Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις που εκθέτουν ολοένα και περισσότερο την κυβέρνηση για τους χειρισμούς και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική και στιγμάτισαν όλους όσους έζησαν την πύρινη τραγωδία.

«Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή» δηλώνει ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, ο οποίος μάλιστα συμπλήρωσε πως κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους κατοίκους να φύγουν. «Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου» περιέγραψε ο κ. Μπουρνού.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» συνέχισε ο δήμαρχος Ραφήνας και ζήτησε να αντιμετωπιστούν τα αίτια πρόκλησης της τραγωδίας γιατί, όπως είπε, «αν παραμείνουν τα αίτια θα θρηνήσουμε ξανά νεκρούς».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση οικοσκευής.