Κατά την προσφιλή του τακτική, μέσω ανάρτησης δηλαδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στο σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του σύμφωνα με την οποία στην τραγωδία της ανατολικής Αττικής ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άριστα, αλλά η τελική εικόνα «θολώνει» – ή «μαυρίζει» (όπως διόρθωσε εκ των υστέρων το Αθηναϊκό Πρακτορείο) – από τον αριθμό των νεκρών.

Στην ανάρτησή του, όμως, ο κ. Πολάκης φαίνεται πως δεν έχει καμία διάθεση μεταμέλειας, καθώς όχι μόνο δεν ανακαλεί τη δήλωσή του αλλά δεν θεωρεί καν ασέβεια τη χρήση του ρήματος «θολώνω» ή «μαυρίζω».

Αντ’ αυτού, προβαίνει σε αήθη επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όντας προφανώς εκτεθειμένος, τα οποία κατηγορεί για «λάσπη, διαστρέβλωση ειδήσεων και μαύρη προπαγάνδα».

Μάλιστα, στα χνάρια του πρωθυπουργού ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί πως υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, ο υπουργός κάνει κι αυτός λόγο για προσπάθεια των ΜΜΕ να προκαλέσουν «χάος, ανασφάλεια, αποσταθεροποίηση και πτώση της κυβέρνησης».

Ο κ. Πολάκης όμως δεν αρκείται στις προκλητικές του δηλώσεις για τις οποίες δεν δίνει την παραμικρή εξήγηση, αλλά αναφέρεται και σε ένα άλλο «μέτωπο» που τον καίει. Αυτό με το σόου κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού, παρουσία του πρωθυπουργού, το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Μετά τις αποκαλύψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός γνώριζε για την ύπαρξη των πρώτων νεκρών πριν το Συντονιστικό, ο κ. Πολάκης επιμένει ότι η ανακοίνωση για τους 20 νεκρούς έγινε μόλις επιβεβαιώθηκε η εικόνα της καταστροφής, χωρίς να δώσει καμιά απάντηση στις καταγγελίες.

Κατηγορεί δε, ξανά τα ΜΜΕ για αλαλούμ αναφορικά με τον αριθμό των νεκρών αντί να δώσει εξηγήσεις γιατί μετά από τόσες ημέρες οι Αρχές δεν ανακοινώνουν ονόματα και στοιχεία των θυμάτων και των αγνοουμένων, και επιδίδονται σε ένα παιχνίδι αριθμών και λέξεων για να θολώνουν την εικόνα σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων.

Κλείνοντας την προκλητική του ανάρτηση, τη στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί δεκάδες νεκρούς, ο Παύλος Πολάκης, παραβλέποντας το γεγονός αυτό και χωρίς να έχει κάποια διάθεση αυτοκριτικής, «βλέπει» μόνο την 21η Αυγούστου, ημέρα λήξης του τρίτου μνημονιακού προγράμματος για τη χώρα.

Η μακροσκελής ανάρτηση του κ. Πολάκη:

«Λοιπόν, ακούστε καλά επιτελεία των ΜΜΕ της διαπλοκής ,επειδή εχω βαρεθεί αυτές τις μέρες τη διαστρέβλωση ,τον πόλεμο ,τη Χολη ,το μίσος ,τη λυσσώδη λαχτάρα σας να ρίξετε τη κυβέρνηση αξιοποιώντας με τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική τυμβωρυχία που έχει να επιδείξει η παγκόσμια ιστορία ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ της 23ης Ιουλίου !!!

Ορμήσατε σαν ύαινες να κατασπαράξετε ότι κινείται διαστρεβλώνοντας λόγια,παίζοντας με τα λεπτά ,κατασκευάζοντας φεικ νιους ,ανεβάζοντας φωτογραφίες με πτώματα ,υποτιμώντας την αλληλεγγύη του κόσμου,μην προβάλλοντας τα μέτρα ανακούφισης , διασπείροντας ψεύδη για τους Πυροσβέστες τους λιμενικούς το εκαβ ,τις υπηρεσίες της Περιφερειας ,μπερδεύοντας επίτηδες τον αριθμό των νεκρών με τον αριθμό των σάκων που μεταφέρθηκαν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες ,με ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ:

Οχι την ανάδειξη της αλήθειας ,οχι τη θλίψη για τους νεκρούς ,οχι την αντιμετώπιση άμεσα και μακροπρόθεσμα των αποτελεςματων και των αιτιών αυτών των τραγωδιών ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΧΑΟΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό είχα την τιμητική μου από σας !

Δεν μπορέσατε να ψελλίσετε ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ τις πρώτες πέντε μέρες μετά την καταστροφή για την ετοιμότητα και το βαθμό ανταπόκρισης του δημοσίου συστήματος υγείας την ώρα της κρίσης που μετέφερε με το εκαβ και περιέθαλψε στα νοσοκομεία 187 ασθενείς και εκατοντάδες άλλους στο λιμάνι της ραφήνας ,και στα κέντρα υγείας της περιοχής !!!

Γι αυτό αρχίσατε με τους μηχανισμούς της μαύρης προπαγάνδας, (μετά από πέντε μέρες),

-να χρησιμοποιείτε και να διαδίδετε σε Σαιτ και ΜΜΕ περυσινές μου δηλώσεις για τη φωτιά της Ζακύνθου ως φετινές,

-να κατασκευάζετε ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ λογαριασμούς μου στο τουιτερ με ανύπαρκτες δηλώσεις μου,

-να βάζετε λαμόγια και απολυμένους λόγω κακουργημάτων να δηλώνουν πως οι υπηρεσίες του Κεελπνο δεν δούλευαν,

-κομματικούς εγκάθετους συνδικαλιστές της Ποεδην και του Σωματείου Αθήνας του ΕΚΑΒ που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους , να δηλώνουν απίθανα πράγματα για νεκρούς να βγάζουν φωτογραφίες με νεκρόσακους, να παίζουν με ώρες αφίξεων ασθενοφόρων, να υποτιμούν και να υπονομεύουν το ηρωικό έργο των συναδέλφων τους εκαβιτων, γιατρών και νοσηλευτών

-να καλείτε να παραιτηθώ εγώ, οι άλλοι υπουργοί, ο Τσίπρας, γιατί δεν είπαμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης όταν ΜΟΛΙΣ επιβεβαιώσαμε την εικόνα της καταστροφής βγήκε με τον πιο επίσημο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώσει την ύπαρξη «πάνω από είκοσι νεκρών» στις 2.30 τη νύχτα της Δευτέρας.

-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επεισόδιο το σημερινό με τη συνέντευξη μου στο ΑΠΕ που δεν λέτε τι λέω, αλλά μου καταλογίζετε ασέβεια(!!!!) στους νεκρούς παίζοντας με το «θολωνω» και το «μαυρίζω» !!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ρετάλια της δημοσιογραφίας και εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ :

-Εμένα η ΨΥΧΗ μου ΜΑΥΡΙΣΕ απο την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών γιατί 18 χρόνια ΕΧΩ δώσει χιλιάδες ώρες απο τη ζωη μου για να σώσω ανθρώπους στο χειρουργειο και στις Μονάδες εντατικής θεραπείας ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!

-Εσάς ομως έχει ΘΟΛΩΣΕΙ το μάτι σας απο το ΜΙΣΟΣ απέναντι σε αυτή τη κυβέρνηση που σας έκοψε το τσάμπα χρήμα διαφήμισης ,δεν σας αφήνει να κάνετε «δουλειές «,βγάζει τη χώρα απ τα μνημόνια και τη χρεωκοπία που η κλεψιά των πολιτικών και οικονομικών σας αφεντικών την έριξε !!!!!

ΓΙ ΑΥΤΟ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ !!

Είμαστε πολύ καθαροί για να μπορέσετε να μας βρωμίςετε με τη λάσπη σας.

Η 21η Αυγούστου είναι κοντά όση τυμβωρυχία και να κάνετε».