Ανείπωτος ο πόνος για τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Σήμερα, Παρασκευή, δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή και η Μαργαρίτα, η νεαρή μητέρα που μαζί με το έξι μηνών βρέφος της είχαν καταφύγει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Η άτυχη γυναίκα, που ήταν σύζυγος πυροσβέστη που είχε κληθεί να συμμετάσχει στην κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή, νοσηλευόταν από τις 23 Ιουλίου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μαρτυρία ενός άνδρα, ο ίδιος, η μητέρα και το βρέφος μπήκαν καμένοι στη θάλασσα σε κατάσταση σοκ και παρέμειναν εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς να υπάρχει βοήθεια από κανέναν.

«Το μωρό έκλαιγε διαρκώς επί 3 ώρες, ωστόσο την τελευταία ώρα παρέλυσε και η μητέρα προσπάθησε να το θηλάσει μέσα στη θάλασσα προκειμένου να το επαναφέρει χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό», θυμάται.

Αμέσως προσέτρεξαν δύο άνδρες, εκ των οποίων και ένας διασώστης που βρέθηκε στο σημείο και πραγματοποίησαν μαλάξεις στο βρέφος για να το επαναφέρουν.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του πατέρα του βρέφους ο οποίος είναι δασοπυροσβέστης και βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο, δημιούργησαν αυτοσχέδια φορεία και μετέφεραν το βρέφος και τη γυναίκα στο κοντινότερο πυροσβεστικό όχημα το οποίο παρέλαβε και μετέφερε το βρέφος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια και τη μητέρα στον «Ευαγγελισμό».

Δυστυχώς, όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη εφικτό να κρατηθούν στη ζωή, ούτε η Μαργαρίτα, ούτε το μωρό της.