Λήξη συναγερμού σήμανε στην αεροπορική βάση του Ράιτ-Πάτερσον στο Οχάιο των ΗΠΑ μετά τις αναφορές για περιστατικό με ένοπλο άνδρα.

«Δεν υπήρξε ενεργός σκοπευτής στο Ράιτ-Πάτερσον και το προσωπικό παραμένει ασφαλές» ανακοίνωσε προ ολίγου με ανάρτηση στο Twitter η αεροπορική βάση.

Νωρίτερα, διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για επεισόδιο που λαμβάνει χώρα στο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται εντός της αεροπορικής βάσης, με τη βάση μάλιστα να έχει αποκλειστεί.

Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, περιμετρικά της βάσης, καθώς υπήρχαν αναφορές για άτομο που έχει ταμπουρωθεί στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου.

Οι δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της βάσης ανταποκρίθηκαν στις περίπου 12:40 τοπική ώρα στο νοσοκομείο της βάσης.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αεροπορική βάση και η ομοσπονδιακή υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού και Όπλων (ATF), «πρώτη μας προτεραιότητα σε οποιοδήποτε περιστατικό έκτακτης ανάγκης είναι η προστασία των ανδρών και των γυναικών στο Ράιτ-Πάτερσον».