«Την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνουμε θα την πάμε, μέχρι τέλους, με όποιο κόστος, γιατί η ιστορία της κατεδάφισης, έστω και μίας μάνδρας, έχει πολιτικό κόστος» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σχετικά με τις πυρκαγιές στις πληγείσες περιοχές.

Στόχος, όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 είναι η αποτροπή οποιασδήποτε πιθανότητας να συμβεί κάτι τέτοιο ξανά στο μέλλον. Η κ. Φωτίου τόνισε δε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι θα διερευνηθούν τα πάντα, θα έρθουν όλα στο φως και θα αποδοθούν οι ευθύνες.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, στη διάρκεια των τριών ετών, διαμορφώθηκε νομοθετικό πλαίσιο και οριοθετήθηκαν τα δάση και το τι θα πει αιγιαλός, ενώ η ίδια υπογράμμισε ότι οι αναδασωτέες περιοχές είναι πλέον καθορισμένες και με ψηφιακή κατόπτευση.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποστήριξε ότι όλα τα υπουργεία, έχουν λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό να λάβουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.