Στο τεστ ενόψει Λουκέρνης από τον Ολυμπιακό έλειψε το γκολ. Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε την ενδεκάδα που κατά πάσα πιθανότητα θα παρατάξει και κόντρα στους Ελβετούς τη μεθεπόμενη Πέμπτη (09/08) στο Europa League, κρατώντας τη, μάλιστα, απαράλλαχτη μέχρι το 67ο λεπτό, όταν και πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή του, βάζοντας τον Βρουσάι στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε ασφάλεια στις μεταβιβάσεις, καλή αμυντική λειτουργία και να σκοράρει. Το τελευταίο ήταν η μόνη επιθυμία του Μαρτίνς που δεν έγινε πραγματικότητα, αφού ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα, η οποία είχε τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό στη βασική ενδεκάδα. Γιατί ανασταλτικά έπαιρνε άριστα έως το 62ο λεπτό, όταν και δέχθηκε την πρώτη τελική από τη Λεγανές (!), ενώ ακόμη και ύστερα από αυτό, οι Ισπανοί δεν έδειξαν ικανοί να τον φοβίσουν. Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιες φορές που οι Μαδριλένοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ανησυχία εκ μέρους Γιαννιώτη, ο οποίος επί της ουσίας δεν χρειάστηκε ποτέ να επέμβει καθοριστικά.

Όσο για την επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλούσαν με μεγάλη συχνότητα, ωστόσο βρήκαν φάσεις, κυρίως στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ χρήσιμο απέναντι σε μία ομάδα πολύ καλά οργανωμένη που έτρεχε συνεχώς, σήμερα ήταν ένα παιχνίδι με πολύ τρέξιμο για εμάς και κάναμε πολλές ευκαιρίες, δεν βγάλαμε στο γήπεδο όσα θέλαμε άλλα ήταν ένα κάλο παιχνίδι για εμάς», είπε αρχικά στην κάμερα της NOVA ο Μαρτίνς και συνέχισε για το ματς με την Λουκέρνη: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ κάλους παίκτες μπροστά. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ελβετίας και στις 9 του μήνα, θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε μπροστά στον κόσμο μας».

Αναφερόμενος στους Μεριά και Τοροσίδη, είπε: «Είναι δυο πολύ καλοί παίκτες και θα βοηθήσουν. Ο Τοροσίδης ξέρει την ομάδα, είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας είναι έμπειρος και θα βοηθήσει την ομάδα αρκετά. Ο Μεριά είναι ένας πολύ κάλος ποδοσφαιριστής και πιστεύω θα βοηθήσει και αυτός αρκετά».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης – Ελαμπντελαουί, Μιράντα (93’ Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80’ Σισέ), Τσιμίκας – Καμαρά, Μπουχαλάκης – Χριστοδουλόπουλος (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (85’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (85’ Χατζισαφί) – Γκερέρο (85’ Ανσαριφάρντ)

ΛΕΓΑΝΕΣ (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες – Χουάνφραν, Σιόβας, Μουνιός, Ραούλ Γκαρθία – Ρουμπέν Πέρεθ, Γκουμπάου – Ελ Ζαρ (69’ Αβιλές), Φακούντο (69’ Οχέδα), Ρολάν (46’ Σίλβα), Καρίγιο