Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας-Πικερμίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, που αφορούν το έκτακτο επίδομα των 5000 ευρώ για τις κατοικίες, 6000 για τρίτεκνους και πολύτεκνους και 8000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, ενώ γίνονται και αιτήσεις για το επίδομα των 586,94 ευρώ που χορηγεί ο δήμος Ραφήνας - Πικερμίου και αφορούν την κύρια πληγείσα κατοικία των αιτούντων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Τρίτη πρώτη ημέρα της διαδικασίας, από τις 602 αιτήσεις που υπεβλήθησαν, οι 207 κατατέθηκαν στο δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 202 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 163 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 30 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι έξω από το Πνευματικό Κέντρο, υπάρχει μονάδα των Γιατρών του Κόσμου που παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας παρακολουθώντας τραυματίες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι Γιατροί του Κόσμου θα είναι στο σημείο όσο χρειαστεί, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους Νικήτας Κανάκης, μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 100 περιστατικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κανάκης, υπάρχουν διαθέσιμες δυο βάρδιες πλήρως επανδρωμένες με γιατρούς, εθελοντές και κοινωνικούς λειτουργούς συνολικά πάνω από 20 άτομα, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και η δεύτερη βάρδια έως τις 8 το βράδυ.

Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων είναι στις 30 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από