Συνεχίζεται το «πινγκ-πονγκ» ευθυνών, σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την ανατολική Αττική την Δευτέρα 23 Ιουλίου, αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς.

Πυροσβεστική, Περιφέρεια και Δήμοι αρνούνται να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη, ενώ φαίνεται πως προσπάθησαν να συντονιστούν μετά το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και αφού η φωτιά είχε σβήσει!

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής, Π. Φιλίππου, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εν λόγω συνεδρίαση του συντονιστικού επιχειρήθηκε να γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το τι θα μπορούσε να γίνει.

Από πλευράς της η Γ.Γ του Δήμου Μαραθώνος, Π. Μικελοπούλου, δεν θέλησε να σχολιάσει για το εάν ήταν πλέον αργά όταν οργανώθηκε το συντονιστικό, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν συζητήθηκε ζήτημα εκκένωσης.

Πρόσθεσε επίσης πως στην εν λόγω στη συνεδρίαση, δεν ήταν παρών εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αλλά ούτε και εκπρόσωπος του Δήμου Ραφήνας.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, σε νέες του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι του τηλεφώνησαν στις 19.56 για να βρίσκεται στις 20:00 στην Παλλήνη, στο συντονιστικό που συνεδρίαζε.

«Εγώ ήμουν στις φωτιές και όχι κάπου αλλού για τα τυπικά» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος επιμένει στα περί πλαστογράφησης εγγράφων εκκένωσης, τα οποία έχουν υπογραφεί από την Σύμβουλο της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα.