Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας και τις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ανατολική Αττική. Η κυβέρνηση δέχεται ακόμη μια ισχυρή καταγγελία που την εκθέτει ως προς το ότι γνώριζε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο κέντρο των επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, για τους πρώτους νεκρούς από τη φωτιά που έπληξαν το Μάτι.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 αποκάλυψε ότι είχε ήδη καταγραφεί στις 22:59 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ότι το βρέφος των 6 μηνών είχε χάσει τη ζωή του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Γιαννάκος επικαλέστηκε το βιβλίο καταγραφής νεκρών του νοσοκομείου, λέγοντας ότι έχει καταγραφεί πως το βρέφος «αεροβαπτίστηκε, πήρε όνομα και πήγε στο νεκροθάλαμο».

«Στις 22:10 προσήλθε στο νοσοκομείο άγνωστο βρέφος από την περιοχή Μάτι και από κάτω γράφεται η λέξη θάνατος. Στο βιβλίο νεκρών έχει καταγραφεί ότι προσεκομίσθη ένα βρέφος 6 μηνών άσφυγμο, απνοϊκό με συνοδεία διασωστών από την περιοχή της Νέας Μάκρης. Εκλήθη η ομάδα από τις ΜΕΘ που κάνει τις διασωληνώσεις και επί μισή ώρα προσπάθησε να το επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα» αποκάλυψε ο κ. Γιαννάκος.

Τα λεγόμενα του κ. Γιαννάκου έσπευσε να επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «το παιδί που κατέληξε ήρθε γύρω στις 10 το βράδυ».

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε επίσης αποκαλύψει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο πρώτος νεκρός από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι έφθασε στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο μεταξύ 22:30 – 23:00 το βράδυ της 23ης Ιουλίου, ενώ παράλληλα το νοσοκομείο είχε ειδοποιηθεί για διακομιδή πολλών νεκρών από τις φωτιές.