Τα «χρυσά» κορίτσια του μπιτς χάντμπολ επέστρεψαν χτες στην Ελλάδα με το τρόπαιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Καζάν.

«Ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Είχαμε υψηλούς στόχους από την αρχή, θέλαμε να περάσουμε στα World Games. Γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας. Μόλις ξεπεράσαμε και το μεγάλο εμπόδιο της Ρωσίας, μετά δεν φοβόμασταν τίποτα, πίστευα ότι ήμασταν ικανές να φτάσουμε στην κορυφή και τα καταφέραμε. Την επόμενη χρονιά έχουμε τρεις διοργανώσεις. Τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και τα World Games στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Πιστευω ότι μπορούμε κι εκεί να τα καταφέρουμε», είπε η προπονήτρια Μαρία Καραντώνη.

Η Βάσω Σκάρα, από τις καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης, τόνισε: «Εχω περάσει τριάντα χρόνια στη σάλα και έντεκα στην άμμο. Αυτή τη στιγμή την ονειρευόμουν και έγινε πραγματικότητα. Βέβαια δεν το χαρήκαμε 100% με όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα. Αυτό το Κύπελλο είναι αφιερωμένο στους Ελληνες και στην Ελλάδα μας».

Η Μάγδα Κεπεσίδου αναδείχτηκε η καλύτερη τερματοφύλακας της διοργάνωσης: «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα, δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο και είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην αθλητική μου καριέρα. Αφιερώσαμε αυτό το τρόπαιο σε όσους επλήγησαν στην Αττική. Στην αρχή δεν είχαμε αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας, δεν μπορούσαμε να δούμε ειδήσεις, αλλά σταδιακά με το Διαδίκτυο είδαμε τι συνέβη και ήμασταν σοκαρισμένες. Πραγματικά παίζαμε για τους Ελληνες, για την Ελλάδα, για όλους αυτούς που έχασαν τις οικογένειές τους και βρήκαμε έτσι ένα επιπλέον κίνητρο».

Τέλος, η Λένα Μούρνου πρόσθεσε: «Παίζαμε για την Ελλάδα και πάνω απ’ όλα για αυτά που συνέβησαν στην Αττική. Ηταν στο μυαλό μας όλη την εβδομάδα, από την πρώτη στιγμή που μάθαμε τι έγινε σκεφτόμασταν και συζητούσαμε για την τραγωδία. Πεισμώσαμε περισσότερο και θελήσαμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στους συνανθρώπους μας που πονάνε αυτή τη στιγμή, που έχασαν τις οικογένειές τους».