Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, παραδέχτηκε πως την ώρα της σύσκεψης της «μαύρης» Δευτέρας που πραγματοποιήθηκε μόλις ο πρωθυπουργός επέστρεψε από την Βοσνία, αφού πληροφορήθηκε για τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, υπήρχαν ήδη πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ωστόσο αυτές δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα», υποστήριξε ο κ.Πολάκης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας: «την ώρα ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;». «Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» συμπλήρωσε ο κ.Πολάκης.

«Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς» πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν στις 2 τα ξημερώματα όταν και έγινε η ανακοίνωση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο είχε προλάβει να βάλει «τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής».

Ο κ. Πολάκης δήλωσε ακόμα, ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα αφού είχαμε θύματα» ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο». Κατά τον ίδιο «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από