«Αδιανόητο να γνώριζε ο πρωθυπουργός για τους νεκρούς και να το απέκρυπτε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δε γνωρίζει τι πληροφόρηση είχαν οι υπουργοί.

Ο κ.Κουβέλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 διευκρίνισε ότι στο Υπουργείο Άμυνας δεν γνώριζαν το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ελλιπούς ενημέρωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Δεν μπορώ να αποκλείσω επιμέρους λάθη αλλά στρατηγικής σημασίας λάθη δεν έγιναν» είπε ο κ. Κουβέλης.

Χαρακτήρισε «επιτυχία το γεγονός ότι κατάφεραν να απομακρυνθούν περίπου 20.000 άνθρωποι στο Μάτι» ανέφερε. Τόνισε την ανάγκη νέου χωροταξικού σχεδιασμού και του ανοίγματος των παραλιών που είναι κλειστές από κτίσματα. Έκανε λόγο για άμεση επέμβαση του Λιμενικού το οποίο διέσωσε-όπως είπε- πολύ κόσμο.

«Δεν είναι της παρούσης» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα παραιτήσεων ή αποπομπών, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αφού όπως είπε η αναζήτηση των ευθυνών και των παραλείψεων είναι ζητήματα που θα ερευνηθούν.