Στην Ανατολική Αττική αποστέλλονται την Τρίτη τα πρώτα φορτία με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με το συντονιστή του τομέα κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας, Χάρη Αηδονόπουλο, συγκεντρώθηκαν και αποστέλλονται 2,4 τόνοι διαφόρων ειδών που προορίζονται για παιδιά (μέσω του Χαμόγελου του Παιδιού), 3,2 τόνοι τρόφιμα, καθαριστικά και είδη γενικής και ατομικής υγιεινής για τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μάτι και σχεδόν ένας τόνος ζωοτροφές με αποδέκτη την Φιλοζωϊκή Εταιρεία Ραφήνας Πικερμίου.

Ακολουθεί, στη συνέχεια, η αποστολή επιδεσμικού και γενικού υγειονομικού υλικού στον Ερυθρό Σταυρό για τις ανάγκες του κοινωνικού του έργου στους πυροπαθείς ενώ το φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα σταλεί σε τοπικές μονάδες υγείας και κοινωνικά ιατρεία.

"Διατηρούμε αποθέματα επειδή τον Αύγουστο, και λόγω των αδειών, οι χορηγίες μειώνονται και είμαστε έτοιμοι μετά από αίτημα να συνδράμουμε. Ολα τα είδη που ζητήσαμε βρίσκονται στις νέες αποθήκες μας και θα αποσταλούν όποτε μας ζητηθεί με βεβαίωση τελικής χρήσης και ωφελούμενους τους πυροπαθείς" πρόσθεσε ο κ. Αηδονόπουλος.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη γνωστοποίησε την Τρίτη ότι παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή στο Δημαρχείο Πανοράματος η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από