Στο πλευρό των πυροπαθών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι Γιατροί του κόσμου, εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη τους για αυτή την καταστροφή, στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν τους οικείους τους, εκτός από τις περιουσίες τους.

Ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες και αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπων μας στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ραφήνας και στο Μάτι καθώς και στο Δήμο Μεγαρέων και την Κινέτα, βοήθησαν αρχικά στην επιτόπια καταγραφή της κατάστασης και των αναγκών καθώς και στην φροντίδα των ανθρώπων.

Κατόπιν της καταγραφής, από τις 24 Ιουλίου σε στενή συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας, βρίσκονται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα με δύο βάρδιες από τις 09.30 έως 19.30 στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Εκεί, τα κλιμάκια τους παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολογική υποστήριξη με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Στην περιοχή πραγματοποιούν καθημερινά επισκέψεις πόρτα - πόρτα (street-work) με στόχο να εντοπίσουν επιπλέον ανάγκες. Από την Τρίτη 31 Ιουλίου βρίσκονται και στο Δημαρχείο Ραφήνας σε σηματοδοτημένο container (isobox) με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ιατρούς και νοσηλευτές.

Παράλληλα, είναι σε σταθερή επικοινωνία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα καθώς και με την Αντιδήμαρχο Μεγαρέων, για οποιαδήποτε ανάγκη κριθεί ότι μπορούν να συμβάλλουν.

Προς υποστήριξη των πυρόπληκτων κατοίκων της Κινέτας, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης.

Μέχρι και σήμερα μέσω των υπηρεσιών τους έχουν παράσχει ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη σε 133 ανθρώπους.

Σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους Δήμους και σε συντονισμό με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ, παραμένουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και δυναμική επαναπρογραμματισμού των δράσεων τους, βάσει των πραγματικών αναγκών των πυρόπληκτων όπως αυτές προκύπτουν καθημερινά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από