Με την κατηγορία κατοχής ναρκωτικών ουσιών, φέρεται να έχει συλληφθεί έλληνας υπήκοος στην κατεχόμενη Κύπρο, από το ψευδοκράτος, όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, και μεταδίδουν το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο ύποπτος συνελήφθη κατά την επιχείρηση του «τμήματος» καταπολέμησης ναρκωτικών στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία στις 24 Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται, ο ύποπτος παρουσιάστηκε την Δευτέρα ενώπιον «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία ενώ ο «αστυνομικός» ανακριτής ανέφερε στην κατάθεσή του ότι στην κατοχή του υπόπτου, ο οποίος μετέβη από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών και συγκεκριμένα 125 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Ο δικαστής αποφάσισε την κράτηση του υπόπτου μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης, λέγοντας ότι ο ύποπτος βρίσκεται στα κατεχόμενα ως επισκέπτης και δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με όρους, αφού υπάρχει περίπτωση να διαφύγει στις ελεύθερες περιοχές.

Ο δικαστής έδωσε εντολή όπως ο ύποπτος μεταφερθεί στις «κεντρικές φυλακές» όπου μπορεί να κρατηθεί μέχρι και δύο μήνες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε τόσο με την Αστυνομία Κύπρου όσο και με την ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία για το θέμα.