Με συνοπτικές διαδικασίες. Αρχισε να κυκλοφορεί το βράδυ της Παρασκευής, Σάββατο μεσημέρι ήταν γεγονός με κάθε επισημότητα. Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε στο σπίτι του. Στα χρώματα που έγραψε τη δική του ιστορία για μια εξαετία (1/2007-1/2013). Στο γήπεδο που ο ασβέστης της δεξιάς πλευράς ίσως ακόμη να γράφει πάνω το όνομα του. Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον Ολυμπιακό. Μια επιλογή που μυρίζει ποδόσφαιρο και που δημιουργεί μεγάλη προσδοκία με θέα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Οχι, δεν χρειάζεται συστάσεις ο αρχηγός της εθνικής ομάδας. Γυρίζει έπειτα από 5,5 σεζόν στο Καμπιονάτο (77 συμμετοχές με τη Ρόμα, 45 με την Μπολόνια) και είναι καθαρά θέμα χρόνου να βρει τον ρυθμό και τα πατήματά του ώστε να ξαναγίνει πολύτιμος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Η προσδοκία σχετίζεται με τον νέο του ρόλο. Διότι ο Βασίλης Τοροσίδης, ίσως ο πιο πολυσύνθετος έλληνας ποδοσφαιριστής από την εποχή του Τάκη Λουκανίδη, σε αυτή τη δευτέρα παρουσία του στον Ολυμπιακό έρχεται πρωτίστως για να βοηθήσει από τη θέση του στόπερ και κατ’ επέκταση σαν… ελβετικός σουγιάς να δώσει λύσεις όπου χρειαστεί.

Μπαλαντέρ

Ενας μπαλαντέρ στην τράπουλα που κρατά στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς. Που αν χρειαστεί θα βγει στις δύο πτέρυγες, που θα παίξει στο «6-8» που μόνο ως τερματοφύλακας δεν έχει γράψει συμμετοχές στην καριέρα του. Αν την έχει την θέση του κεντρικού αμυντικού; Ούτε συζήτηση. Στην Μπολόνια άλλωστε έκανε μπόλικες συμμετοχές σε αυτόν τον ρόλο. Οι προδιαγραφές του δημιουργούν υποσχέσεις δεύτερης καριέρας σε αυτά τα τετραγωνικά του γηπέδου. Και τα υπόλοιπα, στην ώρα τους. Εντός αγωνιστικού χώρου…

«Οταν είχα φύγει το 2013 είχα πει ότι κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω. Επιστρέφω λοιπόν. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε ένα ανταγωνιστικό και υψηλό επίπεδο και πρέπει να θέσουμε ξανά τις βάσεις από φέτος για να ξεχαστεί η περσινή χρονιά ώστε να γίνει ξανά ο Ολυμπιακός πρωταθλητής όπως του αξίζει» έλεγε μετά την ανακοίνωση που σκόρπισε χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Να αγαπά και να αγκαλιάζει την ομάδα, όπως το κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι δίπλα μας. Σίγουρα η χρονιά που έρχεται θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά τους θέλουμε δίπλα μας, να μας στηρίξουν, γιατί η ομάδα έχει θέσει ξανά υψηλούς στόχους και πρέπει να τους εκπληρώσουμε όλοι μαζί. Ευχαριστώ την διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και όλους εσάς για τα αμέτρητα μηνύματα και το θερμό καλωσόρισμα, θα δουλέψω σκληρά για να φανώ αντάξιος της αγάπης σας» συμπλήρωσε.

Σήμερα στον Ρέντη ο Βασίλης Τοροσίδης δεν θα είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο σε σχέση με εκείνους που γύρισαν την Παρασκευή το απόγευμα από την Ολλανδία. Υπάρχει και άλλη προσθήκη. Σάββατο ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Γιασίν Μεριά. Του κεντρικού αμυντικού που είχαμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φανέλα της Τυνησίας.

Ενας ποδοσφαιριστής που ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε πάρα πολύ καιρό την εξέλιξη του και τον είχε ξεχωρίσει ως βασικό μεταγραφικό του στόχο από την αρχή του σχεδιασμού.

Στην πραγματικότητα με αυτές τις δύο προσθήκες οι Πειραιώτες έκλεισαν τις θέσεις των στόπερ όπου τώρα υπάρχει και… περίσσευμα μιας και ήδη στο ρόστερ είναι οι Σισέ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Ευαγγέλου και Νικολάου.

Για τον τελευταίο λένε στην Ιταλία πως είναι πολύ κοντά στη μετακίνησή του στην Ουντινέζε (διετής δανεισμός με οψιόν αγοράς). Λογικά στην τελική μορφή της ομάδας του Μαρτίνς οι κεντρικοί αμυντικοί θα είναι πέντε.