Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μερικές από τις σορούς που βρέθηκαν ή θα βρεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ, δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ η Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ και διευθύντρια Εγκληματολογικών Ερευνών Ελληνικής Αστυνομίας, Πηνελόπη Μηνιάτη.

Εν αντιθέσει με την κυβέρνηση και τα στελέχη της, η υποστράτηγος συγκέντρωσε την ομάδα της ήδη από το βράδυ της Δευτέρας ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων που χάθηκαν στη φονική πυρκαγιά.

Ηδη από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ίδια συγκέντρωσε την ομάδα της, η οποία και εγκαταστάθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκεί όπου μεταφέρθηκαν τελικά όλα τα θύματα της τραγωδίας.

Η Πηνελόπη Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση την μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways», η οποία εκτελώντας στο δρομολόγιο Λάρνακα-Πράγα, κατέπεσε στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005.

Σημείωσε μάλιστα πως στην περίπτωση του «Helios Airways» τρεις άνθρωποι δεν κατάφεραν να βρεθούν, παρ’ όλο που ήταν «κλειστή λίστα» σε ένα αεροπλάνο. Παραδέχεται πως η περίπτωση στο Μάτι είναι φανερά δυσκολότερη και η ίδια δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα.