Εκταμιεύτηκε από την ΚΕΔΕ το ποσό των 600.000 ευρώ που θα διατεθείστουςπυρόπληκτους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Τη σχετική απόφασηέλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης κατά τη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου στη Ραφήνα.

Με βάση αυτή την απόφαση η κατανομή του ποσού θα γίνει ισομερώς στους τρεις Δήμους που επλήγησαν, οι οποίοι θα τα αποδώσουν στις πυρόπληκτες οικογένειες, μέσω των κοινωνικών τους υπηρεσιών.

«Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χρονοτριβές σε ότι αφορά τη βοήθεια που οφείλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τόσο σκληρό τρόπο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕΓ. Πατούλης.

Αφού ευχαρίστησε τις «υπηρεσίες της ΚΕΔΕ που κινήθηκαν αστραπιαία και καταφέραμε μέσα σε λίγα 24ωρα να κάνουμε πράξη την πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», ο κ. Πατούλης, κάλεσε «την κυβέρνηση να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα και να προχωρήσει στην άμεση απόδοση της οικονομικής ενίσχυσης του ποσού του 1,5 εκ. ευρώ από τους ΚΑΠ προς τους Δήμους που επλήγησαν, κατόπιν και του σχετικού αιτήματος της ΚΕΔΕ».