Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης κατακτώντας τον τίτλο στους Άντρες, στις Γυναίκες και στη Γενική βαθμολογία.

Η «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελούμενη από τους Κέλλυ Αραούζου, Ηλέκτρα Λεμπ, Στελλίνα Απλαντή, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Κωνσταντίνο Κωνσταντινέσκου, Δημήτρη Μανιό κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων και 4ο διαδοχικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της δεύτερης μέρας ξεχώρισε το χρυσό μετάλλιο της Στελλίνας Απλαντή στα 10.000μ Γυναικών τερματίζοντας σε 2.17..01. Στους Άντρες ο Ντέγιαν Γιοβάνοβις κατέκτησε την τρίτη θέση στα 10.000μ τερματίζοντας σε .2.04.11 και ο Δημήτρης Μανιός ήταν πρώτος στην ίδια απόσταση στην κατηγορία των Νέων Ανδρών ολοκληρώνοντας τον αγώνα του σε 2.00.06. Οι «ερυθρόλευκες» συμμετοχές ολοκληρώθηκαν με τον Ιωάννη Μαυροδήμο ο οποίος στα 7500μ στην κατηγορία των Παίδων κατέλαβε την όγδοη θέση με 1.41.27.

Γενική Βαθμολογία (Ανδρών + Γυναικών + Σκυτάλη)

Ολυμπιακός 75

ΝΟΒΑ 32

ΝΟ Καλαμακίου 30

ΑΠΟ Φαλήρου 23

ΑΝΟ Αργυρούπολης 23

ΚΑ Νάουσα 16

Ολυμπιακός Βόλου 9

ΓΣ Πετρούπολης 7

Ιάσων Νίκαιας 6

Πανελλήνιος 5

Βαθμολογία Ανδρών

Ολυμπιακός 35

ΑΝΟ Αργυρούπολης 23

ΝΟ Καλαμακίου 23

ΑΟΠ Φαλήρου 14

ΝΟΒΑ 14

ΚΑ Νάουσα 9

Ολυμπιακός Βόλου 9

Ιάσων Νίκαιας 6

Πανελλήνιος 5

ΓΣ Πετρούπολης 1

Βαθμολογία Γυναικών

Ολυμπιακός 40

ΝΟΒΑ 18

ΑΠΟ Φαλήρου 9

ΚΑ Νάουσα 7

ΝΟ Καλαμακίου 7

ΓΣ Πετρούπολης 6

Ο αρχιπροπονητής του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ακόμα μια αγωνιστική υποχρέωση μας ολοκληρώθηκε. Θέλαμε να ολοκληρώσουμε το σερί πρωταθλημάτων κατακτώντας τον τίτλο και στο πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας. Είναι ένα ξεχωριστό άθλημα και η επιτυχία αυτή συμπληρώνει την μεγάλη επιτυχία και την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην κολύμβηση. Ο σύλλογος μας έχει δημιουργήσει παράδοση και σε αυτό το άθλημα με τους Γιαννιώτη και Λυμπερτά και τη συνεχίζει με την Αραούζου και τα άλλα παιδιά. Σε όλα τα αγωνίσματα του υγρού στίβου ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση, τον Πρόεδρο μας, Μιχάλη Κουντούρη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον κόσμο μας ο οποίος με την κάρτα μέλους στηρίζει όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη και συμβάλει στην συνέχιση των επιτυχιών όλων των τμημάτων του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου στη Ευρώπη. Όλοι πρέπει να γίνουμε μέλη στον Ολυμπιακό».