Επρεπε να περάσει σχεδόν μία εβδομάδα ώστε η επίσημη πολιτεία δια της Πυροσβεστικής να μπορέσει να ανακοινώσει τον αριθμό των αγνοούμενων.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η Πυροσβεστική δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τον αριθμό των νεκρών και σε νέα διευκρινιστική της ανακοίνωση αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 ετών!

Δυστυχώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 25 συνάνθρωποί μας αγνοούνται από την ημέρα που η πύρινη λαίλαπα σάρωσε την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Οι ελπίδες για τους παραπάνω έχουν χαθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, θα θεωρούνται ότι είναι αγνοούμενοι.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 110 θύματα, μιας και από τις αρχές εκτιμούν ότι πολύ δύσκολα να υπάρχουν επιζώντες μία εβδομάδα μετά.

Το απίστευτο αλαλούμ μεταξύ των υπηρεσιών αυτές τις ημέρες δεν επέτρεπε στην Πυροσβεστική να ανακοινώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό. Εκτιμάται ότι από τους αγνοούμενους πολλοί έχουν εξαερωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς και άλλοι έχουν πνιγεί.

Επί μία εβδομάδα ηασέβεια σε βάρος των νεκρών αλλά και των συγγενών τους συνεχίζεται από την κυβέρνηση, από τους υπεύθυνους φορείς.

Είναι ενδεικτικό ότι στην σημερινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανακοινώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων οι οποίοι ανέρχονται σε 24. Επίσης 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί ενώ εκκρεμούν ακόμη 28 σοροί. Μάλιστα σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής τέσσερα ακόμα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία κατέληξαν αποφεύγοντας να αναφέρει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Σε νέα διευκρινιστική ανακοίνωση λίγη ώρα αργότερα η Πυροσβεστική τονίζει: «Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους.Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενο»ι.

Μόνο διαδικτυακά μέχρι τώρα

Απαράδεκτο είναι επίσης πως η μόνη προσέγγιση για τους αγνοούμενους ήταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν.

Την ίδια ώρα κατά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί 59 σοροί μέχρι αυτή την ώρα ενώ ακόμη σπεύδουν συγγενείς προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA αφού η διαδικασία των ταυτοποιησεων συνεχίζεται και σήμερα.

Να σημειώσουμε επίσης πως δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των ειδικών συνεργείων μέσα σε όλα τα καμμένα σπίτια, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν εκεί ή σε άλλα σημεία νεκροί.

Οργή στο twitter

Την οργή των πολιτών έχει προκαλέσει το έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον αριθμό των αγνοουμένων μετά και τη φονική πυρκαγιά που οδήγησε στον θάνατο 88 ανθρώπους έως τώρα.

Η κυβέρνηση, πέρα από το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι από την πρώτη στιγμή, ώστε να κινητοποιηθεί πιο γρήγορα ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι εθελοντές διασώστες που ήθελαν να μεταβούν στο σημείο για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει τον αριθμό των αγνοουμένων.

Η άγνοια των πολιτών για τον αριθμό των συνανθρώπων τους που αγνοούνται δημιουργεί νέο κύμα οργής απέναντι στους κυβερνώντες, το οποίο αποτυπώνεται και μέσα από τις αναρτήσεις τους στο twitter.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες έχουν δημιουργήσει το tweet #πόσοι_είναι_οι_αγνοούμενοι και ζητούν μανιωδώς από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες αποκαλύψεις. Άλλοι πάλι, κάνουν λόγο για παραίτηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενώ πολλοί τους κατηγορούν για πολιτικές σκοπιμότητες που δεν επιτρέπουν την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις των χρηστών:

Το αφήνω εδώ, για να μην περάσει στα «ψιλά» μέσα στο γενικό χαμό. Η Μαλλίρη της Πυροσβεστικής έχει να βγει να ενημερώσει για αριθμό νεκρών από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 26 του μηνός. Γιατί;

ρωτάν στην χώρα που μέχρι πριν λίγο δεν ξέραν πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι… Μετά ήρθε η Τρόικα και οι μεταρρυθμίσεις και καήκαμε….

Αν ευσταθούν όσα ακούγονται για τους αγνοούμενους θα έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα συντροφοι.Τετοιο που δεν θα είναι διαχειρίσιμο πλέον.

Οι 6 μέρες χωρίς λίστα αγνοουμένων, ξεπερνούν κατα πολύ τα όρια της ανικανότητας και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται πολλά και διάφορα σενάρια. O αριθμός των αγνοουμένων είναι παρά πολύ μεγάλος,άρα δυστυχώς και ο αριθμός των νεκρών ;

Οι αγνοούμενοι είναι όσοι θέλει η κυβέρνηση να είναι. Δεν θα σας δώσει λογαριασμό

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν σκοτεινιάσει και ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία.

Κουρουμπλής: Υπήρχε η πληροφορία για νεκρούς από νωρίς αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.

Σκεφτείτε ότι αυτοί που έκαψαν 88 συνανθρώπους μας και δεν ξέρουν ακόμαήθελαν να μας βγάλουν από την ΕΕ και να φτιάξουν παράλληλο τραπεζικό σύστημα και IOU !!!!