Χωρίς τέλος ο πόνος για τους ανθρώπους που είχαν την ατυχία εκείνη την τραγική Δευτέρα να βρεθούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στο Μάτι. Η ελπίδα έσβησε για ακόμη φορά, τώρα για τον 13χρονο Δημήτρη Αλεξόπουλο που όπως επιβεβαίωσε το Χαμόγελο του Παιδιού, η σορός του αναγνωρίστηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες.

Μόλις την Παρασκευή είχε εκδοθεί Amber Alert – Ο πατέρας του 13χρονου αγοριού το είχε αναγνωρίσει σε φωτογραφίες που έδειχναν την κόλαση στο Μάτι και ήλπιζε στο θαύμα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος είχε πει πως δεν είχε κανένα νέο από τον γιο του, τους παππούδες του και τον θείο του παιδιού που ήταν όλοι μαζί το μοιραίο απόγευμα. «Κατέβηκαν να διαφύγουν από τις φωτιές από τη λεωφόρο Μαραθώνος 28. Έχω μια φωτογραφία, η οποία είναι θολή βέβαια από κάποιον που ήταν στην παραλία εκείνη τη μέρα της φωτιάς και μοιάζει να είναι το παιδί και η γιαγιά», έλεγε.

Δυστυχώς, κανείς από τους τέσσερις δεν είχε μαζί του κινητό και δεν επικοινώνησαν για να ξέρουν οι δικοί τους που είναι. «Πιστεύουμε ότι ίσως να ήταν κάποιοι εκεί στην παραλία στις 8 στο Κόκκινο Λιμάνι που να τους ήξεραν. Η γιαγιά φορούσε ένα φόρεμα με μοβ πράσινο και το παιδί μια κόκκινη μπλούζα», τόνιζε, ο κ. Αλεξόπουλος ελπίζοντας να συμβεί ένα θαύμα…

Το παιδί που εναγωνίως έψαχνε ο πατέρας του με εκκλήσεις για βοήθεια και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκρό.

Ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος και η γιαγιά του βρίσκονταν στο Κόκκινο Λιμανάκι, στο Μάτι, το απόγευμα της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική. Από τότε, τα ίχνη τους έχουν χαθεί και το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε Amber Alert.

Με ανακοίνωσή του, όμως, το απόγευμα του Σαββάτου 28.08.2018, το Χαμόγελο μεταφέρει τα τραγικά νέα:

«Στις 28/7/2018, στις 15:00 ενημερωθήκαμε από την μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς.