Σίγουρα η κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσε να ήταν πιο… επιεικής με την ΑΕΚ, αφού τόσο η Σέλτικ όσο και η Ρόζενμποργκ, που είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοι των Κιτρινόμαυρων, διαθέτουν εμπειρία από ευρωπαϊκά Κύπελλα και «βαριά» φανέλα. Ωστόσο, βλέποντας την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων που βρήκε νικητές τους Σκωτσέζους με 3-1, δεν νομίζω πως η Ενωση έχει κάτι να φοβηθεί. Το αντίθετο μάλιστα.

Ολα δείχνουν πως η Σέλτικ θα είναι ο σύλλογος που θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ. Αφού η άμυνα των Νορβηγών δύσκολα δεν θα δεχθεί γκολ και στον επαναληπτικό. Οι Σκωτσέζοι είναι ένα σύνολο που τρέχει, παίζει πολύ από τα άκρα, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς ποιότητας. Ή τουλάχιστον κάτι που θα πρέπει να τρομάξει την Ενωση.

Η ΑΕΚ σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα και θάρρος. Καθώς η εκτίμηση είναι πως κυρίως εκεί θα κριθεί η πρόκριση. Αγωνιστικά, η Ενωση διαθέτει τους παίκτες που θα της επιτρέψουν να κοιτάξει στα μάτια τη Σέλτικ, πάντα στο σενάριο που προκριθεί η ομάδα της Σκωτίας. Το ζητούμενο για τον Δικέφαλο θα είναι κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας.

Στο πώς θα μπει δηλαδή σε αυτές τις αναμετρήσεις και σε τι βαθμό θα μπορέσει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της. Αν η ΑΕΚ κατορθώσει τα παραπάνω, τότε ο δρόμος για την πρόκριση θα είναι ορθάνοικτος. Με το ευρωπαϊκό όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ να παρατείνεται για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι θα έχουν διασφαλίσει παράλληλα τουλάχιστον τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League. Κάτι που μόνο απλή υπόθεση δεν είναι.