Εναν χρόνο πριν, σε διακοπές στην Πορτογαλία, αποφάσισαν να παντρευτούν. Φέτος επέλεξαν την Ελλάδα για το γαμήλιο ταξίδι τους. Δυστυχώς για το νιόπαντρο ζευγάρι από την Ιρλανδία, αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο κοινό ταξίδι, αφού χθες ανακοινώθηκε πως ο άνδρας που αναζητούνταν από τη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός.

Την περασμένη Πέμπτη ο Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν –Γουέστροπ και η Ζόε Χόλοχαν παντρεύτηκαν στην Ιρλανδία, στην περιοχή Μιθ. Η νεαρή δημοσιογράφος και το στέλεχος εταιρείας στο Δουβλίνο είχαν προλάβει να αλλάξουν την κατάσταση στο προφίλ τους στο Facebook, δηλώνοντας πια παντρεμένοι –μια κατάσταση που λίγες μέρες αργότερα θα άλλαζε και πάλι με τραγικό αυτή τη φορά τρόπο.

Το ζευγάρι από την Ιρλανδία επέλεξε ως γαμήλιο προορισμό την Αττική και διέμενε σε ξενοδοχειακή μονάδα κοντά στο Μάτι, όπου έφτασε το περασμένο Σάββατο. Οταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο για να ξεφύγει από τις φλόγες.

ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ. Το ζευγάρι, ωστόσο, μέσα στον πανικό που επικρατούσε χωρίστηκε. Η Ζόε εντοπίστηκε τραυματισμένη μέσα στο αυτοκίνητο από τρεις πυροσβέστες λίγο πριν ρίξουν νερό στο όχημα που καιγόταν. Τη μετέφεραν σε νοσοκομείο, καθώς είχε εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια, το στήθος και το κεφάλι. Οι πυροσβέστες που την εντόπισαν ανέφεραν στα διεθνή μέσα πως η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της, ωστόσο δεν μιλούσε πολύ, παρά μόνο έκλαιγε λέγοντας για τον σύζυγό της πως τον έχασε στη φωτιά.

Ο Μπράιαν από εκείνη τη στιγμή ήταν ανάμεσα στους αγνοουμένους, τους οποίους αναζητούσαν οι δύο οικογένειες από το απόγευμα της Δευτέρας. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης η σύζυγός του ενημερώθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται πως ο Μπράιαν εντοπίστηκε νεκρός. Η οικογένεια του Ιρλανδού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε τον θάνατό του. «Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο του Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν –Γουέστροπ. Οι οικογένειες θα εκτιμούσαν διακριτικότητα στη δύσκολη αυτή στιγμή, καθώς εμείς θρηνούμε και η Ζόε βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τον θάνατο του άνδρα επιβεβαίωσε και η πρεσβευτής της Ιρλανδίας στην Ελλάδα Ορλα Ο’ Χάνραχαν. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας όλες τις προηγούμενες ημέρες δήλωνε πως παρέχει προξενική βοήθεια σε πολλούς Ιρλανδούς που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, δεν έδινε, όμως, όπως αναφέρουν ιρλανδικά μέσα, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένα περιστατικά.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ. Στο άκουσμα της τραγικής είδησης για τον θάνατο του Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν –Γουέστροπ και τον τραυματισμό της Ζόε Χόλοχαν από τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, συνάδελφοι και φίλοι δηλώνουν σοκαρισμένοι. Μάλιστα, ένας από τους καλεσμένους στον γάμο του ζευγαριού, μιλώντας στην «Irish Sun» δήλωσε πως «δεν θα μπορούσες να βρεις πιο ταιριαστό ζευγάρι. Ηταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είναι απίστευτο το ότι βρέθηκαν σε μια τόσο απίστευτη τραγωδία».

Ο Μπράιαν ήταν εθελοντής στην Ιρλανδία σε οργάνωση που παρέχει μεταφορά σε νοσοκομεία του Δουβλίνου όταν προκύπτει έκτακτη ιατρική ανάγκη. Οπως σημειώνουν μέλη της οργάνωσης, ήταν άνθρωπος της δράσης και ανιδιοτελής. «Πάντα ήθελε να βοηθά. Ο Μπράιαν δεν θα έφευγε ποτέ από μια κατάσταση που γνώριζε ότι κάποιος χρειαζόταν βοήθεια».