Δεν έχει τέλος η δοκιμασία στην Αττική. Η μια πληγή μετά την άλλη. Μετά τις φονικές πυρκαγιές ήρθαν χθες οι σφοδρές καταστροφικές καταιγίδες. Περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας «πνίγηκαν» στα νερά της βροχής και το Μαρούσι βυθίστηκε στις λάσπες.

Η καταιγίδα μέσα σε περίπου μισή ώρα «σάρωσε» την Πεντέλη, την Κηφισιά, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια και το Χαλάνδρι προκαλώντας μεγάλες καταστροφές κυρίως σε αυτοκίνητα.

Αποκαλυπτικό για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι πλημμύρες είναι το απίστευτο σκηνικό που προκλήθηκε σε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Το οικόπεδο βούλιαξε στις λάσπες «καταπίνοντας» όσα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα βυθίστηκαν στις λάσπες και το μόνο που φαινόταν ήταν οι οροφές τους.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο πάρκινγκ και έκαναν έρευνες στα κατεστραμμένα αυτοκίνητα για να διερευνήσουν αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Από την ώρα που ξέσπασε η καταιγίδα στα βόρεια προάστια «έσπασαν» τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από κλήσεις για βοήθεια. Συνολικά οι κλήσεις έφθασαν τις 200, ενώ έγιναν και δέκα κλήσεις που ζητούσαν βοήθεια για απεγκλωβισμούς ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε περισσότερο το Μαρούσι. Αγωνιώδη έκκληση απηύθυνε προς τους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος ζητώντας να μην κινηθούν πεζοί στο ύψος της Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και στην οδό Κονίτσης και να μην προσπαθήσουν να διασχίσουν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους. «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου» δήλωσε.

Εικόνες που θύμιζαν τις πλημμύρες της Μάνδρας παρουσίαζαν αρκετοί δρόμοι του Αμαρουσίου. Αυτοκίνητα είχαν παρασυρθεί και είχαν πέσει το ένα πάνω στο άλλο ή είχαν προσγειωθεί σε μάνδρες. Το σκηνικό συμπλήρωναν οι αναποδογυρισμένοι κάδοι, μπάζα και κλαδιά δέντρων που έφραζαν σημεία των δρόμων μετατρέποντάς τα σε επικίνδυνες παγίδες.

Λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού διακόπηκε για αρκετή ώρα η κυκλοφορία στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και στον παράδρομο της ΝΕΟ Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σουπερμάρκετ Βασιλόπουλου, καθώς και στους δρόμους Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι.

Οι καταστροφές προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δήμο Αμαρουσίου και στη διοίκηση της Περιφέρειας. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος καταγγέλλει τη διοίκηση για ανεπάρκεια τονίζοντας: «Εδώ και χρόνια διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, που σήμερα πνίγηκε μέσα σε λίγα λεπτά».