Κέρδη – ρεκόρ ανακοίνωσε η Amazon για το δεύτερο φετινό τρίμηνο, λόγω της αύξησης πωλήσεων προϊόντων αλλά και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις. Οι τομείς ταχύτερης ανάπτυξης για την εταιρεία είναι εκτός από τις παραδοσιακές πωλήσεις προϊόντων, η αποθήκευση δεδομένων (cloud) στο Διαδίκτυο για εταιρικούς χρήστες και οι υπηρεσίες που παρέχει στις ιστοσελίδες της για τρίτους πωλητές.

Τα κέρδη της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο έφτασαν τα 2,53 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση από πέρυσι που είχαν φτάσει τα 197 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο η Amazon ανακοινώνει κέρδη που ξεπερνούν το ένα δισ. δολάρια. Οι συνολικές πωλήσεις για το διάστημα αυτό έφτασαν τα 52,9 δισ. δολάρια καταγράφοντας αύξηση κατά 39% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις αυτές πάντως δεν ήταν τόσο υψηλές όσο περίμενε η Γουόλ Στριτ.

Στόχος της εταιρείας είναι να πουλά όλο και περισσότερα προϊόντα σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να τα παραδίδει στην πόρτα των αγοραστών.

Πλέον η Amazon για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της βασίζεται σημαντικά σε αυτοματισμούς και ρομπότ. Η εταιρεία προχώρησε φέτος σε περικοπές θέσεων εργασίας εισάγοντας αυτοματισμούς σε θέσεις που κατείχαν άνθρωποι. Στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί πλέον πολλά ρομπότ για να ελέγχουν τα αποθέματα των προϊόντων στις αποθήκες της και αλγόριθμους για να αποφασίζει την ποσότητα των προϊόντων που θα διατηρεί στις αποθήκες αυτές. Μέχρι πρόσφατα τέτοιους υπολογισμούς τους έκαναν εργαζόμενοι.

Με τις αλλαγές αυτές η Amazon μπόρεσε να διοχετεύσει προσωπικό σε τμήματα που γνωρίζουν ανάπτυξη χωρίς να προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις. Η εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει την οικονομική της θέση σε ό,τι αφορά και τις δραστηριότητες εκτός των ΗΠΑ. Αυτό το διάστημα η Amazon καταβάλλει προσπάθειες να επεκταθεί σε χώρες όπως η Ινδία, η Αυστραλία, η Βραζιλία καθώς και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.