Η εικόνα του Γιώργου Μπόγρη στο Μάτι να προσφέρει βοήθεια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ήταν ένα από τα μηνύματα που προέκυψαν αυτές τις μέρες και δίνουν ελπίδα. Ο έλληνας σέντερ πήρε αυτή την πρωτοβουλία χωρίς να το διαφημίσει μέσω των social media, θέλοντας απλά να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στην περιοχή και προσφέροντας το αυτοκίνητό του για να γίνει κάποια μετακίνηση ανθρώπων που χρειαζόταν.

Πρωτοβουλίες σαν και αυτήν από πρόσωπα προβεβλημένα καταδεικνύουν και το βαθύτερο νόημα του αθλητισμού, που σε αυτές τις στιγμές πρέπει να συνεισφέρει μέσω των δυνατοτήτων και της δυναμικής του. Κάτι που δεν πρέπει να βασίζεται ωστόσο μόνο στην ατομική πρωτοβουλία του εκάστοτε αθλητή.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ υπάρχει ο οργανισμός NBA Cares που αναλαμβάνει δράση για μια σειρά από ζητήματα. Τόσο σε περιπτώσεις εθνικών καταστροφών όσο και γενικότερα για θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για έναν οργανισμό με σπουδαία δράση, ο οποίος εκμεταλλεύεται τη δυναμική του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη για τη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη.

Στην Ελλάδα όλα αυτά μοιάζουν προς το παρόν πολύ μακρινά. Ωστόσο μήπως είναι η ώρα να υπάρξει μια σχετική ενεργοποίηση από τους αρμόδιους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση; Μήπως ήρθε επιτέλους η στιγμή όσοι περιβάλλουν τον αθλητισμό της χώρας μας να βάλουν στην πρώτη γραμμή και τέτοιου είδους ζητήματα;

Μια χώρα όπως η Ελλάδα άλλωστε, στη γλώσσα της οποίας υπάρχει μια λέξη που δεν μεταφράζεται σε άλλες, η λέξη φιλότιμο, τέτοιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να βρουν ανταπόκριση. Και φυσικά να φέρουν αποτελέσματα. Ειδικά από τη στιγμή που όπως αποδεικνύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα λόγω της κρατικής ανυπαρξίας τέτοια ζητήματα δυστυχώς προκύπτουν.