Το Παγκόσμιο Kύπελλο της Ρωσίας αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο οι υποχρεώσεις των ομάδων τρέχουν και όλες οι ομοσπονδίες προσπαθούν να κλείσουν τις εκκρεμότητες, με κύριο θέμα τον προπονητή.

Η Βραζιλία θα πορευτεί και τα επόμενα τέσσερα χρόνια με τον Τιτί στον πάγκο. Η Eθνική μπορεί να αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ από το Βέλγιο, ωστόσο η ομοσπονδία είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά που κάνει ο Τίτε.

«Η ομοσπονδία επενδύει σε ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με τον προπονητή της Εθνικής. Πιστεύουμε ότι ο προσεκτικός σχεδιασμός, αλλά και η δουλειά που θα ακολουθήσει θα οδηγήσουν το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας στα αποτελέσματα που θέλουμε», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας Ροτζέριο Καμπόκλο.

Ο Τιτί προσελήφθη στην Eθνική Βραζιλίας το 2016, αντικαθιστώντας τον Κάρλος Ντούνγκα. Ο Τιτί (που έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά και στην Κορίνθιανς), άλλαξε γρήγορα την αγωνιστική εικόνα της Βραζιλίας, η οποία ήταν η πρώτη εθνική ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Τελευταία φορά που ένας προπονητής της Eθνικής συνεχίζει παρά την αποτυχία σε Μουντιάλ ήταν το 1978 με τον Κλάουντιο Κουτίνιο).

«Η ομοσπονδία μάς έδωσε τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σε ένα κλίμα ενότητας και επαγγελματισμού. Αυτός είναι ο τρόπος που θα συνεχίσουμε. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και θα αρχίσουμε να δουλεύουμε με επίκεντρο τα επερχόμενα παιχνίδια και τουρνουά», είπε ο Τιτί ο οποίος με την εθνική ομάδα έχει 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.   

Ο Στάνισλαν Τσερτσέσοφ είναι ακόμα ένας προπονητής που αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στην εθνική ομάδα. Η ρωσική ομοσπονδία συνεδρίασε για να εκτιμήσει την αγωνιστική παρουσία στο Μουντιάλ και όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον Τσερτσέσοφ, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει την Εθνική στην προημιτελική φάση όπου αποκλείστηκε από την Κροατία στη διαδικασία των πέναλτι. Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, ο Τσερτσέσοφ θα υπογράψει συμβόλαιο έως το Euro 2020 με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα δύο χρόνια.