Τα όσα τραγικά βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες μέρες έχουν σοκάρει τους πάντες. Ανάμεσα σε αυτούς εννοείται είναι και οι αθλητές οι οποίοι προς τιμήν τους βοηθούν στον βαθμό που μπορεί ο καθένας όσους το έχουν ανάγκη. Είτε μέσω χρηματικής στήριξης είτε μέσω άλλων δράσεων είτε μέσω σημαντικών κοινοποιήσεων στα social media.

Ωστόσο αυτό που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το πώς αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα γεγονότα αθλητές που πλέον δεν βρίσκονται στη χώρα μας. Και δεν είναι μάλιστα καν Ελληνες. Τα παραδείγματα των Σέρχιο Αραούχο και Ογκνιέν Βράνιες είναι ίσως τα πλέον χαρακτηριστικά.

Δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ για ενάμιση χρόνο και, όμως, φαίνεται πως πρόλαβαν να δεθούν τόσο πολύ με τη χώρα μας. Αμφότεροι έχουν κατακλύσει εδώ και δύο μέρες τους λογαριασμούς τους στα social media με μηνύματα στήριξης προς την Ελλάδα και τους Ελληνες. Ειλικρινή μηνύματα συμπαράστασης που φανερώνουν πως ένα κομμάτι τους βρίσκεται εδώ. Κοντά μας.

Θυμίζουμε πως αμφότεροι αποχώρησαν το καλοκαίρι από την Ενωση, με τον αργεντινό φορ να επιστρέφει στην Ισπανία και τη Λας Πάλμας και τον βόσνιο στόπερ να μετακομίζει στο Βέλγιο και στην Αντερλεχτ. Ωστόσο το μυαλό και των δύο είναι αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Στη χώρα που αγάπησαν για το διάστημα που την έζησαν και στην οποία πιθανότατα θέλουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή.

Το έχει αυτό η Ελλάδα. Να κερδίζει την άνευ όρων και εξήγησης αγάπη εκείνων που την γνωρίζουν ως επισκέπτες την ίδια στιγμή που τυγχάνει μάλλον διαφορετικής αντιμετώπισης από τον δικό της πληθυσμό. Και δη από εκείνους που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων για το μέλλον της. Οι οποίοι το μόνο που έχουν κατορθώσει αυτές τις μέρες είναι να μετατρέψουν το αίσθημα θλίψης που είχε κυριεύσει τον κόσμο σε οργή και αγανάκτηση. Για ακόμη μια φορά.