Τη θέση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δεν πρέπει να παραμείνει στη θέση του, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Σε τι κράτος ζούμε, που εν έτει 2018, ογδόντα τρεις άνθρωποι καίγονται ζωντανοί, δεκάδες αγνοούνται, χιλιάδες σπίτια καταστρέφονται γιατί ουδείς σκέφτηκε, ήξερε, ειδοποίησε τους κατοίκους του συνοικισμού στο Μάτι να φύγουν; Το πένθος δεν θέλει σιγή, το πένθος απαιτεί ανάληψη ευθυνών» ανέφερε ο κ. Αμυράς και πρόσθεσε: «Ευθύνες υπάρχουν πάρα πολλές και όσο πιο ψηλά κοιτάς την πυραμίδα της κυβέρνησης, τόσο περισσότερες ευθύνες εντοπίζεις. Σαφέστατα ο υπουργός Τόσκας έχει ευθύνες και δεν πρέπει να μείνει στη θέση του».

«Έρχεται ο Αύγουστος με τα μελτέμια και όσοι λένε ότι φταίει «ο Στρατηγός Άνεμος για την ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι» στην ουσία μας λένε ότι είναι αναπόφευκτες οι τραγωδίες και ότι είναι στη μοίρα μας να υφιστάμεθα τραγωδίες όταν φυσάει το καλοκαίρι» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, για να συπληρώσει πως όποιος προβάλλει έναν τέτοιο ισχυρισμό «είναι δειλός, κρύβεται πίσω από τις ευθύνες του και δεν δίνει απαντήσεις για ποιο λόγο δεν ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού του Ματιού για να σωθούν οι άνθρωποι».

«Τα υπόλοιπα στις επόμενες ημέρες, αλλά ο υπουργός Τόσκας στη θέση του με τέτοιο αποτέλεσμα; Έλεος, δηλαδή, να έχει και η ντροπή κάποια στιγμή κάποια όρια»τόνισε ο κ. Αμυράς.