Την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς τους πυρόπληκτους της Αττικής, δείχνει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, γνωστοποιώντας ότι θέτει στη διάθεση νοσηλείας των πυροπαθών της Αττικής το Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου.

Την επιστολή της, η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, την κοινοποιεί στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Τέρενς Κουΐκ, τον Υπουργό Υγείας, τον Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ και τον Δ/ντή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινο.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου διατίθεται να αναλάβει, αν χρειαστεί, ακόμη και τα έξοδα νοσηλείας πυροπαθών σε εξειδικευμένα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αιγύπτου που έχουν αντικείμενο την ίαση από τέτοιους τραυματισμούς.

Και προστίθεται ότι ακόμη και φιλοξενία μπορεί να παρασχεθεί στις οικογένειες των πυροπαθών από τις φονικές πυρκαγιές.

«Σε περιόδους μεγάλης κρίσης, πρέπει όλοι να προσφέρουμε και να μην αρκούμαστε σε μηνύματα συμπόνοιας», αναφέρεται στην επιστολή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.