Οι στιγμές που βιώνει η χώρα μας είναι δραματικές και δυστυχώς ακόμα δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς υπολογισμοί για το πού θα σταματήσει η τραγωδία. Οι καταστάσεις είναι πραγματικά σοκαριστικές, με τη χώρα να δείχνει παραδομένη στις φλόγες και τον κρατικό μηχανισμό σε επιφυλακή.

Ο αθλητισμός αποτελούσε και αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας και σε αυτές τις στιγμές, η δυναμική του μπορεί να αποδειχθεί σημαντική. Μια και μέσω των ομάδων ή άλλων συλλόγων γύρω από αυτές είναι εφικτό να παραχθεί βοήθεια για εκείνους που πραγματικά το χρειάζονται.

Σε μια χώρα όπως η δική μας, όπου η κυβέρνηση περιορίζει τη δράση της σε φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια, όσοι βρίσκονται μέσα ή κοντά στον χώρο του αθλητισμού δείχνουν να έχουν και αίσθημα ευθύνης και διάθεση για συνεισφορά.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πως τα έσοδα του αγώνα με τη Βασιλεία θα διατεθούν στους πληγέντες, οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επίσης στηρίζουν με άλλες πρωτοβουλίες όσους περνούν δύσκολες στιγμές και γενικώς φαίνεται πως υπάρχει μια κινητοποίηση που, αν μην τι άλλο, δίνει ελπίδα.

Χωρίς να μπαίνουν στη μέση αποχρώσεις ή αντιλήψεις, αλλά με μοναδικό κριτήριο το κοινό συμφέρον. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας πριν από λίγο καιρό και είναι δεδομένο πως θα επαναληφθεί, στο απευκταίο σενάριο που χρειαστεί ξανά.

Βλέποντας κανείς στα social media φιλάθλους της ΑΕΚ να «μοιράζονται» άρθρα για την πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ, φιλάθλους του Ολυμπιακού να ενημερώνουν πως στο club της Original στη Ραφήνα διατίθενται τρόφιμα κ.κπ., αντιλαμβάνεται και τη σημασία που έχουν όλα τα παραπάνω. Το βαθύτερο νόημα που έχει ο αθλητισμός και την ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες. Που καλό θα ήταν να γίνονται όχι μόνο σε εθνικές καταστροφές αλλά και για άλλα, πιο απλά προφανώς ζητήματα. Στα οποία λύσεις θα μπορούσαν να δοθούν μέσω τέτοιων ενεργειών.