Μία στις δύο κατοικίες που ελέγχθησαν την Τρίτη, στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής κρίθηκαν επικίνδυνες ή προσωρινά ακατάλληλες για χρήση .

Οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις περιοχές που επλήγησαν βάναυσα από τις πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας, ξεκίνησαν εχθές.

Κατά τη χθεσινή ημέρα συνέδραμαν στις δημοτικές κοινότητες Μάτι και Νέος Βουτζάς του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, συνολικά 184 μηχανικοί του Υπουργείου. Σήμερα, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, αφού επιπλέον μηχανικοί του Υπουργείου και Εποπτευόμενων Φορέων έχουν μεταβεί για τον ίδιο λόγο σε Δυτική Αττική και Κορινθία.

Σύμφωνα με το ημερήσιο στατιστικό δελτίο αυτοψιών, στον Δήμο Μαραθώνα ελέγθηκαν 406 κατοικίες, εκ των οποίων 133 χαρακτηρίζονται κόκκινες και ακόμη 133 κίτρινες. Σε Ραφήνα και Πικέρμι, από τις 314 κατοικίες οι 78 είναι επικίνδυνες και ακόμη 101 είναι προσωρινά τουλάχιστον ακατάλληλες.

Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρθηκαν περισσότερα από 125, κατεστραμμένα από την πυρκαγιά, αυτοκίνητα για να ελευθερωθούν οι κλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.